FeaturedHaberler

Volvo XC90’a IIHS’den “Top Safety Pick+” skoru




Volvo Cars’ın yeni XC90’ı, Amerikan Otoyol Güvenliği İçin Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından Top Safety Pick+ derecesiyle ödüllendirildi. 

Volvo XC90, önleyici ve koruyucu güvenlik performansıyla ilgili tüm testlerden (çarpışmaya dayanıklılık ve çarpışma engelleme) tam puan aldı. Volvo XC90 ayrıca, bugün yollardaki en güvenli otomobil olduğunun bir diğer ispatı olarak Euro NCAP testlerinden de en üst skorları almıştı.

Volvo Cars, Göteborg Güvenlik Merkezi Direktörü Cecilia Larsson, “IIHS’nin bağımsız test sonuçları bir kez daha gösteriyor ki, Volvo Cars’ta gerçekleştirdiklerimizle otomobil güvenliğini yeni bir boyuta taşımış durumdayız. City Safety- Şehirde Güvenlik Sistemi, patentli ön yapıya sahip ultra güçlendirilmiş çelik güvenlik kafesi, ileri düzeydeki kısıtlamalar ve standart otomatik frenleme sisteminin bir araya gelmesi benzersiz bir performans sunuyor” dedi.

Güvenliğin standart olduğu IIHS çarpışma dayanıklılığı kategorisinde ufak çarpışma, orta düzey çarpışma, yan ve çatı gücü, ön sınırlamalar ve koltuklarla ilgili testler yer alıyor. Volvo XC90, tüm bu testlerden en yüksek skorları aldı ve tüm yeni Volvo otomobillerde bulunan City Safety- Şehirde Güvenlik Sistemi sayesinde önden çarpmayı engelleme testinde “superior” skorunu elde etti. Önden çarpmayı engellemede alınan bu “superior” skoru, XC90’ı standart ekipmanla “2015 Top Safety Pick+” ödülünü alan birkaç otomobilden biri yaptı. 

Cecilia Larsson, “Volvo Cars, 2020 yılında içerisinde ciddi olarak kimsenin yaralanmayacağı ya da ölmeyeceği otomobiller üretmekle ilgili bir vizyon ortaya koydu. Volvo Cars’ta bizim görevimiz gerçek yaşamla ilgili, normal hayatta karşılaşabileceğiniz güvenlik sorunlarını çözmek. Yakın zamanda yapılan araştırmalar otomatik frenleme teknolojimizin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Hiç şüphe yok ki, XC90 otomobil güvenliğinde yeni standartlar belirliyor” diye konuştu.

Volvo Cars, güvenlik buluşlarının pek çoğunda temel olarak gerçek kazalardan ve sigorta kayıt istatistiklerinden -Amerikan, İsveç ve kendi kayıtlarından oluşan- geniş bir veri tabanı kullanıyor. 

City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, İsveçli firmanın ileri düzey çarpışmadan kaçınma fonksiyonuna verdiği çatı isim. City Safety, ön camda yer alan ileri düzey bir RaCam (Radar-Kamera) sayesinde üst düzey bir çarpışma önleme özelliği sunuyor, aynı zamanda birçok farklı durumda yayalar ve bisikletliler gibi kolay zarar görebilecek yol unsurları için de koruma sağlıyor. 

*Otoyol Güvenliği İçin Sigorta Enstitüsü (IIHS), Amerika Birleşik Devletlerinde yollarda gerçekleşen kazaları -ölümler, yaralanmalar ve maddi hasarlar- önlemeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen, bilimsel ve eğitsel nitelikli bir organizasyon. Bir otomobilin 2015 TOP SAFETY PICK+ ödülü alabilmesi için TOP SAFETY PICK kriterlerini tamamlaması ve ayrıca önden çarpma engelleme testinden “advanced” ya da “superior” derecesi alması gerekiyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

10 Yorum

    1. Bu carpisma icin tekeri birakmak hayati onem arz ediyor. Jant kabine kadar girip yolcuyu yaralayabiliyor Youtube’da videolar mevcut.

  1. Çarptığınız yerle aranızda saat farkı var at gibi araba muhip abinin dediği gibi

  2. Bütün Volvo’larda dikkatimi çeken bir şey var. Bu dar alanlı çarpışma testlerinde hepsi çarptıktan sonra sıyrılıp gidiyor. Sanki A sütununun hemen önünde çarpmanın şiddetini en aza indirgemek için şasede çapraz bir kiriş var gibi.

    1. Aynen volvoda a sütununun bitiminden şasinin ucuna doğru giden bir kaydırma kirişi bulunmakta böylece baskının ana direğe gelmesini ve yayılmasını engelliyor bu testtede bariz olarak fark ediliyor.

  3. bu arada renault kadjarın euro ncap testini gördüm a sütunu hiç olmaması gerektiği kadar deforme oldu yeni nesil çoğu ufak araçta bile o kadar derformasyon yok. Zaten a sütunu testlerde bu kadar deforme olan araçlar gerçek kazalarda da çok aşırı hasar alıyorlar..

  4. Volvo çok sevdiğim bi marka bana göre kusuru araçların fazla ağırlığının olması ama düşününce yurtdışında d3 ya da d4 kullanıyolardır pek hissetmiyolardır her neyse uzun lafın kısası araç ağırlığı güvenli dayanıklı hissettiriyo buda testlerde belli.

  5. Volvo “en güvenli” otomobil markası olma ünvanını atlattığı onca badireye rağmen hala koruyor ise ise çok büyük başarıdır. Gerçekten çok iyi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu