Haberler

BMW i3, yılın yeşil otomobili seçildi




1 yıldan kısa bir sürede dünya çapında 12 bin adetten fazla satılan ve geçtiğimiz aylarda ülkemizde de yollara çıkmaya başlayan BMW i3, 2014 Los Angeles Otomobil Fuarında Green Car jürisi tarafından “2015 Yılın Yeşil Otomobili” ödülüne layık görüldü. Birçok ülkeden sonra ülkemizde de 46 bin 100 Euro’dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla yollara çıkmaya başlayan BMW i3, çağımızın toplumsal, ekolojik ve ekonomik zorluklarının üstesinden gelebilme hedefini de taşıyan ilk premium elektrikli araç unvanına sahibi olmasıyla da bir adım öne çıkıyor.

BMW Group’un tamemen yeni geliştirilen model yelpazesinden oluşan elektrikli araç markası BMW i çatısı altında yollara çıkmaya başlayan ilk model olan BMW i3, aynı zamanda çevre ve tasarım konularında kazandığı küresel ödüllerle de başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor. Emisyonsuz mobilite için tasarlanan dünyanın ilk premium elektrikli otomobili olarak tanımlanan BMW i3, 2014 Los Angeles Otomobil Fuarı kapsamında “Green Car” jürisi tarafından “2015 Yılın Yeşil Otomobili” seçildi. Satışa sunulmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra dünya çapında en çok satan tamamen elektrikli otomobil olma özelliğini koruyan BMW i3’ün geçtiğimiz aylarda aldığı çok sayıda ödül arasına katılan bu son ödül, doğuştan elektrikli modelin sürdürülebilir mobilite konseptinin başarısını net biçimde ortaya koyuyor.
BMW Group’un imzasını taşıyan BMW i3, sıfır emisyon ve hiç bir elektrikli aracın boy ölçüşemediği güç özellikleriyle elektrikli mobilite kavramına somut ve yepyeni bir bakış açısı kazandırıyor. Eylül ayından itibaren 46 bin 100 Euro’dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satışa sunulan BMW i3, Türkiye’ye özel donanım paketiyle de dikkat çekiyor.  BMW i3’ün Türkiye donanım paketinde çok fonksıyonlu direksiyon, lastık basınç göstergesi, yağmur sensörü, otomatık klima, fren fonksiyonlu hız sabitleyici, LED teknolojili gündüz farları, navigasyon, uzaktan erişim hizmetleri, Türkçe ön panel, batarya sertifikası gibi farklı donanımlar yer alıyor.
Kaynak: arabam.com

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hakikaten “Yeşil” otomobil 😉 Sahip olabilmek için baya yeşil biriktirmek lazım onun dışında uzun yıllar severek kullanılacak bir araç ..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu