Haberler

Japonya’da Yılın Arabası Mazda MX-5 seçildi




Mazda MX-5, Japonya’da Yılın Arabası seçildi.
MX-5 oy sayım sonuçlarına göre 442 oy alarak en yakın rakibi olan Honda S660’e 41 oy fark atarak birinciliğe ulaştı. Bmw 2 Serisi ise 177 oy alarak yılın en iyi ‘İthal’ arabası seçildi.

Ödül kabul konuşmasında, Mazda’nın ürün planlama departmanı müdür yardımcısı olan Kiyoshi Fujiwara’nın konuşması “Ekonomik kriz döneminde ve 2011 depreminde zor zamanlar geçirdik ama prensiplerimize sadık kalarak başarıya ulaşmamızı sağlayan formülü oluşturduk.” şeklindeydi.

Suzuki Alto, minikler sınıfında “Small Mobility” ödülünü alırken, Tesla Model S ise yenilik “innovasyon” ödülünü almaya hak kazandı. Toyota Mirai ise ana kategorilerin kriterlerini karşılayamazken, hidrojen kullanan yakıt hücreleri sayesinde özel bir ödüle layık görüldü.

Amerika pazarında $24,915 (72.600 TL) fiyatıyla satışta olan MX-5, 2.0 litrelik atmosferik 4 silindirli, 155 hp ve 200 Nm tork değerlerini üreten bir motora sahip. Motor-şanzıman kombinasyonu olarak 6 ileri manuel veya opsiyon olan 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunulmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ürün planlama müdür Fujiwara tam bu sublminalmiş ya 😀
    boş zamanlarında tofu dağıtıyor 😀

    1. Takumi Fujiwara 🙂
      Gerçi Fujiwara 86’cıydı. Mx kullanan Keisuke Takayashi ‘mydi ismi 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu