Haberler

i30 makyajlanıyor




Geçtiğimiz günlerde casus fotoğraflarından hatırladığımız Yeni i30’un versiyon detayları açıklandı. Yeni i30, Hyundai’da pek alışık olmadığımız, güçlü motor seçenekleriyle gelecek.

Kia markasıyla senkron çalışmasıyla bildiğimiz Hyundai, i30’un Kia’nın C+ segmenti modeli ProCeed GT ile aynı altyapıyı paylaşan bir modelini üretecek. İki ve dört kapılı 2 farklı seçenekte satışa sunulacak olan otomobilin motoru teknik verileriyle oldukça ilgi çekici. ProCeed GT ile 265 Nm’lik aynı torku verecek Yeni i30, 186 beygir gücü sunacak. Bu güç, dört silindirli ve turbo aşırı beslemeli bir motor tarafından sağlanacak. Aracın 0-100’ünün 8 saniye olması planlanıyor.

Motordan elde edilen bu güç 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı robotik mekanize bir otomatik şanzıman ile yere aktarılacak. 1.6 litrelik 110 bg ve 136 bg sunan iki turbo dizel motor ile gelecek olan motorun 280 Nm’lik torku, otomatik şanzımanla tercih edilmesi durumunda 300 Nm olacak.

Motor değişikliğinin yanı sıra, Yeni i30’un süspansiyonları ve fren sistemi de yenileniyor. 300 mm’lik hava soğutmalı ön diskler ve 284 mm’lik katı arka diskler aracın durmasını sağlayacak. Süspansiyonlar da 18 inç jantlarla daha uyumlu çalışabilmesi için optimize edilecek.

Bi-xenon ve LED gündüz sürüş farlarıyla donatılacak Yeni i30’a çift egzoz ile de sportif bir hava verilmiş.

Yeni i30’un 2015’in ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. 5 kapılı versiyonu gelse ve 85.000 civarında fiyatı olursa yok satar ve mükemmel bi makine olur 😀

  2. Türkiye’de benzinli araba yok satacak öyle mi? Mümkün değil. Millet dizel manyağı olmuş. Yılda 5000 km yapan adam bile dizel de dizel diye tutturuyor.

  3. Xenon far Avrupa modellerinde zaten vardı. Umarım bu makyajdan sonra Türkiye’ye getirmemezlik yapmazlar.

    1. Hyundai, Kia firmasının sahibidir. Tüm Kia motorları Hyundai’nin.
      İki marka arasında sadece tasarım ve ayar farkı vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu