Haberler

Hyundai’den geleceğin multimedya sistemi




Otomobillerimizdeki multimedya sistemleri geliştikçe akıllı telefonlar ile kurdukları iletişim de giderek güçleniyor. Apple ve Google gibi teknoloji devleri bu alanı geliştirmek için çoktan çalışmalara başladı. Fakat kendi sistemlerini iOS ve Android cihazlar için geliştirirken gözden kaçırdıkları bir nokta da otomobil üreticilerinin müşterilerini düşünerek bu sistemlerden sadece birini seçmesinin mantıklı olmamasıydı.

Hyundai’nin 2016’dan itibaren kullanmayı planladığı yeni multimedya sistemi ise tam da bu problemi çözmeyi amaçlıyor. Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarında tanıtılacağı belirtilen sistem hem Apple CarPlay hem de Android Auto yazılımlarını destekliyor. Sistem her ne kadar dâhili navigasyon ve CD oynatıcı gibi özelliklerden yoksun olsa da bu açığını akıllı telefonların desteğini alarak rahatça kapatacakmış gibi duruyor.

7 inçlik ekrana sahip sistem USB ile akıllı telefonların rehber, navigasyon, mesajlaşma gibi birçok uygulamasına ve müzik verilerine basit bir bağlantı sayesinde ulaşabiliyor.

2016 itibari ile yeni multimedya sistemini i10 ve i20 gibi giriş modelleri de dâhil olmak üzere tüm model gamına zaman ile yaymayı planlayan Hyundai; “Tüm müşterilerimize bu deneyimi yaşatmak istiyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu