Haberler

Audi S1’in RC ile imtihanı




Yıllarını motorsporlarına vermiş ve bu yolda sayısız başarı kazanmış olan İsveçli pilot Mattias Ekström, kendisinin kurduğu EKSRX takımıyla FIA World Rallycross Championship’te yarışmaya devam ediyor. EKSRX takımında yarış aracı olarak; 600 BG gücünde, 2.0 lt’lik, 4 silindirli ve turboşarjlı bir motora sahip Audi S1 kullanılıyor. Quattro sisteminin de kullanıldığı otomobil 0’dan 100 km/s’lik hıza 1.9 sn’de çıkıyor.

Audi S1 Rally Car’ın özellikleri etkileyici olsa da Mattias Ekström’ün bu sefer işi hiç de kolay olmayacak. Çünkü Ekström, Audi S1 Rally Car’ın orjinaline sadık kalınarak üretilmiş olan uzaktan kumandalı “RC” otomobil ile terk edilmiş bir depoda yarışacak.

Boyut ve güç farklılıklarına rağmen her iki Audi için de başabaş bir yarış olacağa benziyor. RC, belki de Ekström’ün Audi S1 ile ulaştığı hızlara ulaşamayacak ancak önüne çıkan engellerin altından geçebilecek olması RC’nin bu yarıştaki en büyük avantajı olarak göze çarpıyor. Çünkü Ekström, aynı engellerin etrafından dolaşırken zaman kaybediyor olacak.

Yarışın sonucunu siz de bizim gibi merak ediyorsanız, sorularınızın cevabı aşağıdaki videoda saklı. İyi seyirler dileriz.

http://www.youtube.com/watch?v=EgOUqU-Yz6Q

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. o değilde rallycross istanbul parka geldiğinde gitmiştim abi o s1 deki sesi bir daha herhangi bir araba duyacağımı sanmıyorum mükemmeldi ve vw ne citroen hepsinden iyiydi sesi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu