Haberler

Audi’den 4 yıllık plan




Audi, kısa bir süre önce 2019 yılına kadar yapacağı 4 yıllık planın detaylarını paylaştı. Yatırım planının bütçesi 24 milyar avro ve bu paranın %70’i yeni modellerin geliştirilmesine ayrılacak.

Plan daha çok ekonomist ve işletmecileri ilgilendirecek detaylara sahip olsa da bizler gibi araba tutkunlarını ve sıradan araba müşterilerini ilgilendiren kısmı özetle şu şekilde; 2020 yılında Audi 50 değil, 60 model üretiyor olacak. Firma bu yatırımın büyük çoğunluğunu C ve D segmenti araçlara ayıracak. Bir diğer konu ise bu zamana kadar başarılı olmuş Q ailesini daha da genişletmek. Evet, sizin de tahmin ettiğiniz gibi Ingolstadt’ta Q1 üretimi önümüzdeki yıllarda başlayacak.

Kısacası 10 yeni model C ve D segmentlerinde sunulacak. Bu yeni modeller arasında RS3 ve TT RS de var. Yeni Q3 den sonra MQB platformundan bir Q4 üretilmesi de muhtemel olarak gözüküyor.

D segmentinde yıllardır üretilen A4 her ne kadar eskimiş de olsa Audi için hala en büyük gelir kaynağı olarak devam ediyor ve 2015 de sedan versiyonu ile başlayacak şekilde bütün A4’ler yenilenecek. Sedan versiyonundan hemen sonra da V6 motora sahip çift turbolu bir RS4 karşımıza çıkacak.

Bütün bunların yanında şunu unutmamak gerekiyor ki Audi -örnek olarak- S3, S3 Sportback ve S3 sedanı tamamen ayrı modeller olarak düşünüyor. Bundan dolayıdır ki 4 yılda karşımıza çıkacak model sayısı Audi’nin düşünce tarzıyla çok sayıda olacakken, eğer siz A3’ü A3 ve S3 olarak ayırıyorsanız, 4 sene sonra piyasaya çıkan model sayısı daha az olacak.

Audi bütün bu planının yanı sıra yeni nesil çok ekonomik motorlarını da yakın gelecekte araçlarında kullanmaya başlayacağını belirtti. Ancak, bu yeni nesil motorlar Audi’nin deyimiyle “alternatif verimlilik teknolojileri” ne giriyor. Bu söz öbeğinden de anlaşılacağı şekilde Audi’nin yakında piyasaya süreceği motorlar firmanın hidrojenle çalışan premium sınıftaki liderliğini korumak için üreteceği motorlar olacak.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu