Haberler

Volkswagen giderleri kısmak için versiyonları azaltacak




Son iki aydır otomotiv gündemini meşgul eden Volkswagen’in emisyon testlerinde hile yaptığı “Dieselgate” skandalının faturası Alman üreticiyi sıkıntıya sokacağa benziyor.

Şirketin tepe yöneticilerinden Bernd Osterloh, geçtiğimiz cuma günü VW’nin Wolfsburg’daki genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, Volkswagen markasının trim seçeneği ve versiyon sayılarını azaltacaklarını açıkladı. Böylece üretimdeki karmaşıklığı azaltarak giderlerden de tasarruf edeceklerini belirten Osterloh, bu planın VAG’a 1.9 milyar € olarak geri döneceğini söyledi. Böylesine ciddi bir rakama ulaşmakta üst düzey yöneticilere verilen primlerin kısılması kararı da katkıda bulunacak.

Bernd Osterloh, toplantı sırasında “Biz iş konseyi olarak, devasa model çeşitliliği ve farklı komponentlerin uzun süredir peşindeydik” dedi ve ekledi; “Bu muazzam bir kompleksite eklemekle kalmıyor, giderleri de arttırıyor. Mesela lojistik alanında. Biz bu alandaki giderleri geniş oranda azaltarak işçi sayısında azaltma yapmak zorunda kalmayız”.

Osterloth, tüm bunlardan sonra bu geniş çaplı kemer sıkma politikasının yeni bir Volkswagen modeli alma konusunda çekimser davranan müşteriler için etkisi konusunda hala endişe duyduklarını da belirtti. Geçtiğimiz günlerde çözümü tanıtılan EA189 kodlu 4 silindirli 1.2 TDI, 1.6 TDI ve 2.0 TDI motorlar ile 3.0 TDI V6 motorların tamamının hileli motorlar listesinde yer aldığını hatırlatalım.

Son olarak şirketin patronu Herbert Diess, Volkswagen markasının, tüm tasarruf planları düşünüldüğü gibi uygulanabilirse 5 milyar €’ya kadar tasarruf yapabileceğini ve bu şekilde yıllık yatırımların 1 milyar € kadar azaltılabileceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu