Haberler

BMW, i3’ün yeni sistemlerini tanıttı




M4 için “Iconic Lights” konsepti BMW adına, bu yılki Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtılan tek ürün değil, bunun yanı sıra i3’ün kendi kendine park edebildiği bir konsepti de fuar ziyaretçilerine tanıttılar. Aracın üstündeki lazer tarayıcılar sayesinde araç otoparkın dijital bir planını çıkarıyor ve boş bulduğu yerlere kendi iradesiyle sürerek park edebiliyor.

Sürücü ayrılmak istediğinde, akıllı saatine “arama” ses komutuyla, parkın çıkışına arabayı çağırabiliyor. Bu teknoloji tamamen otomatikleştirilmiş Uzaktan Vale Park Asistanı sayesinde gerçekleşiyor, 360 derece çarpışma önleyici tarayıcılarla birlikte, park yerindeki otomobilleri, objeleri tarayabiliyor. Böylece araç kendi kendine sürebilme kabiliyetini kazanıyor.

Aracın 4 bölgesini de saran tarayıcılar karşısında araç yoldaki engelleri fark edebiliyor ve sürücüyü ses ikaz sistemiyle uyarıyor, böylece olası kazalar önlenmiş oluyor. Örneğin, araç bir duvara ya da direğe yüksek hızla yaklaşıyor ve sürücü müdahale etmiyorsa, araç kendi kendine fren yapabiliyor.

Aşağıdaki video’da sistemi anlatan tanıtımı inceleyebilirsiniz. (İngilizce)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rwyVkvBy0Wg&w=560&h=315]

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu