Haberler

Porsche’nin yeni hibrit planları




Piyasadaki en çok hibrit arabayı üreten markayı tahmin edebiliyor musunuz?

Sanılanın aksine Toyota, Renault yada Nissan değil. Porsche’nin ta kendisi. Ürettiği 918 Spyder’ın yanında Cayenne ile Panamera modellerinin de hibrit versiyonlarını satışa sunmuş olan Porsche, yakın gelecek için 3 modelle sınırlı kalmamayı planlıyor.

Porsche’nin genel satış ve pazarlama müdürü olan Bernhard Maier “sıfır emisyon” kampanyasının en önemli destekçilerinden, her gün kendi evinden Porsche’nin Stuttgart’ta bulunan genel müdürlüğüne kadar olan 45 km’lik yolu hibrit modeller sayesinde çevreye zarar vermeden gerçekleştiren 55 yaşındaki Maier, ilerleyen tarihlerde piyasaya sürülecek olan yeni hibrit modellerin müjdesini verdi.

Önceki raporlara göre Cayenne ve Panamera’nın hibrit modellerinde kullanılan aktarma organlarının kompakt SUV modeli olan Macan’a sığmayacak olması ve Boxster, Cayman yada 911 modelleri için hibrit teknolojisi ile ilgili yakın zamanda bir plan yapılmaması kafaları karıştırıyor.

“918 Spyder modeli ile hibrit bir spor araba üretebildiğimizi kanıtladık” diyen Bernhard Maier; “Aklımızda bir sürü fikir var ama hiçbirine piyasaya sürmek için onay vermedik” diye ekliyor.

Bu planlar akıllara; Panamera’nın küçük versiyonu olacağı tahmin edilen Pajun modeli veya Ferrari’ye rakip olarak yapılacak olan ortaya konumlandırılmış V8 motora sahip spor bir model getiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu