Haberler

Tesla’dan yeni model




Las Vegas’ta yapılan 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda boy gösteren Tesla, iki motorlu, dört çeker sistemine sahip yeni aracı Model X Electric Crossover’ı tanıttı. Ancak araç seri üretime hazır değil. Aslında araç yeni tanıtılan bir model de değil çünkü Ekim’de tanıtımı yapılan Model S ile birlikte de sunulmuştu.

Panasonic ile birlikte sunulmasının arkasındaki olay aracın Panasonic üretimli şarj bataryalarından güç alıyor olması. Model X, Model S 85D ve P85D ile aynı güç ünitelerine sahip olacak gibi görünüyor.

Daha da derine inersek, 2 elektrik motorunun güç verdiği araç, bir motorundan 564 beygir güç alırken diğerinden 691 beygir güç alıyor ve az önce belirttiğimiz gibi dört çeker sistem üzerine kurulu bir yapıda. 7 koltuklu, martı kanadı kapıları ve 250 km/s son hızı ile dikkatleri çeken otomobil, 2016 yılında piyasada olacak. Günümüz piyasa değerleriyle 90.000 doları geçen fiyatı oldukça el yakıyor.

Eğer aracı satın almak istiyorsanız, Tesla’ya 5.000 dolar rezervasyon ücreti ödemeniz gerekiyor. Teslimatlar 2016 yılında başlayacak.

Aşağıdaki video’da ve galerimizde aracı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=A3cmMlRPf6U&w=560&h=315]

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu