Haberler

2015 Dakar Rallisi’nde 3. ve 4. etapta yaşananlar




 

13 gün sürecek olan ve 4. gününü geride bıraktığımız Dakar Rallisi’ nin üçüncü günü şöyle geçmişti;

Dakar’da 3.etap koşulurken pistin 350 metre uzağında Dakar yetkilileri 082 Numaralı Polonyalı Michal Hernik’i kaza yapmış halde bulmuştu.

Dakar yetkilileri M.Hernik’ten sinyal alınamaması üzerine acil müdahale helikopteri ile arama çalışmalarına başladıktan sonra 3.etabın 5. kontrol noktasından sonraki 206’ncı kilometresinde saat 16:03’te parkurun yaklaşık 350 metre uzağında Polonyalı yarışçı Michal Hernik’in cansız bedenine ve motosikletine ulaşmıştı.

Motosikletlerde Avusturya’lı Matthias Walkner, Coma ve Berrada gibi İspanyolları geride bırakarak 3.etabı lider tamamlamıştı.

Arjantinli Orlando Terranova ikinci günde yaşadığı kaza ile kaybettiği zamanını telafi etmek için dün varını yoğunu ortaya koymuştu. bu azmi ona en yakın rakibine 2 dk.’lık fark atmasını sağlayarak 3. etapta birincilik ve genel sıralamada 3.sıraya yükselmesini sağlamıştı.

2. Etapta başı çeken takımlar 3. günde kötü sonuç çıkarmıştı ve Mardeev’li Kamaz ekibi etabın birincisi olmuştu. Ayrıca bu birincilik genel sıralamada birinci olmalarını sağlayarak en yakın rakipleriyle 7 dk. fark olmasını sağlamıştı.

Quad kategorisinde ise 3. günü Arjantin’li Bonatto birinci kapatmıştı.

3. Etapta Türk pilotlarımızın durumu;

Arjantin’in San Juan – Chilecito arasındaki 220 kilometrelik özel etap ikinci gündeki 518 kilometrelik yola daha kısa olsa da dün ki etapta nehir yatakları ve kayalık alanlar yarışçılarımıza zor zamanlar yaşatmıştı.

Temsilcilerimiz arasında 3. günün en hızlısı TMF / IPONE Türkiye / KTM Dakar Yarışçısı Şakir Şenkalaycı‘ydı. Şenkalaycı etap sonrasında şunları söylemişti;

“Bugünkü etabı 90. sırada tamamladım. Dünkü kadar zorlu olmasa da özellikle taşlı, kayalıklı bölümleri risk almadan geçtim. Destek ve dualarınız için sonsuz teşekkürler. Sevgiler,”

Ve Dakar’da bugün yaşananlar ve Türk sporcularımızın ayrıntılı durumları: 

Otomobil kategorisinde bugün “arıza” günüydü. Dünkü etabın birinci ve dördüncüsü olan Terranova ve Sainz teknik problemler yaşadı ve genel klasman sıralama alt-üst oldu. Carlos Sainz henüz özel etabın 32. kilometresinde Dakar 2015’e veda etti. Katar’lı yarışçı Al-Attiyah günü etap lideri olarak kapattı. En yakın rakibi İspanyol Roma’ya yaklaşık 3 dakika fark attı.

Quads kategorisinde Polonyalı yarışçı Sonik ilk 3 gündeki Güney Amerikalı yarışçı hegemonyasını sonlandırdı. Dün etabı 3. bitirmiş, genel klasmanda 4.lüğe yükselmişti. Bugün 3 dakika 26 saniye farkla etap lideri olan Sonik, genel klasmanda 1.liğe yükseldi.

Kamyon kategorisinde bugün etap birincisi Nikolaev olsa da ikinci olan Karginov ile arasında sadece 57.saniye fark vardı. Etapta 3. Mardeev oldu. Genel klasmanda Mardeev’in birinciliği devam ediyor.

Motosiklet yarışçıların Şili topraklarına girdiği 549 km’lik bağlantı, 315 km.’lik özel etapta Honda sürücüsü İspanyol Barreda günü hem genel klasman, hem de etap lideri olarak kapattı. 28 numaralı Bolivya’lı Chavo Salvatierra elindeki ağır yaralanmaya rağmen etabı 21. olarak bitirdi, genel klasmanda ise 26.sırada. Dün etap lideri olan Walkner’den bugün ses çıkmadı. Walkner etap sonu 22.sıradaydı.

Türk temsilcilerimiz de ise durum şöyle;

IPONE Türkiye / TMF / KTM / Dakar yarışcısı Şakir Şenkalaycı‘ nın performansı devam ediyor. İlk gün hariç şu ana kadar en iyi süreleri alan Şenkalaycı Dakar 2015’in 4.gününü 83. kapattı. Bu performans Şakir Şenkalaycı‘ nın ilk 90 içindeki yerini perçinledi. Şakir Şenkalaycı şu an genel klasmanda Türk yarışçılar arasında birinci sırada.

Etap sonunda Şakir Şenkalaycı şunları söyledi:

“Allah’ın verdiği güçle, sizlerin destek ve duaları ile bugünü 83. sırada tamamladım çok şükür. Biraz dinlendikten sonra yarın ki etap için hazırlıklara başlayacağım. Beni her daim destekleyen ve takip eden herkese sonsuz teşekkürler. Sevgiler, Şakir”

IPONE Türkiye / TMF / KTM / Dakar yarışçısı Serkan Özdemir‘ in istikrarlı yükselişi devam ediyor. Navigasyon sıkıntısı yaşamasına rağmen günü 88.kapatan Özdemir genel klasmandaki yerini de bir basamak arttırarak 87. oldu.

Etap sonunda Serkan Özdemir şunları söyledi :

“Şili’ye geçmek bizi bugün epey bi yordu. Etabın ilk bölümü biraz hızlı olsa da son bölümde epey yorulduk. İlk kez karşılaştığım tepelerde navigasyonda da sıkıntı yaşamamıza rağmen günü tamamladık.”
Otopark ekibi olarak ülkemizi temsil eden sporcularımıza başarılar diliyoruz.
kaynak: www.motoetkinlik.com

 

 

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu