Haberler

Harman’dan otomobil müzik sisteminde ezberleri bozan bir yenilik




Otomobil seyahatlerinizdeki en büyük değişime hazır olun. Harman, geliştirdiği ‘Individual Sound Zones’ adını verdiği teknoloji ile yolcular artık kendi müziklerini özgürce dinleyebilecek.

Bu söz kulağınıza biraz garip gelebilir, sonuçta sizlerin kafasında ‘yolcular kendi müziklerini kendi cihazlarıyla istediği gibi dinleyebilir’ düşüncesi oluşabilir. Aslında bu teknolojinin sunduğu genel avantaj şöyle:  Bütün yolcular istedikleri müziği, aracın var olan müzik sistemini kullanarak, hiç kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde özgürce dinleyebilecekler. Mesela yolculuk esnasında arkadaşınızın istediği arabesk tarzı bir müziği, siz dinlemek istemiyor, canınız rock müzik dinlemek istiyorsa bu seçim sizin için artık bir dert olmaktan çıkacak.

İlk duyuşta kolay gibi duran bu teknoloji aslında bir çok detayı altında barındırıyor. Harman’ın geliştirmiş olduğu bu sistem araçtaki müzik sistemini kullanıyor. Bunlara ek olarak da tavan levhasına ve koltuk kafalıklarına yerleştirilen mikro hoparlörler ile sesin bütün oturma yerini saracak bir tasarım yapılıyor. Aracın içerisine dağıtılan dijital sinyal ise seslerin birbirine minimum oranda karışmasını sağlıyor.

Bu teknoloji hali hazırda otomobil üreticileri bu teknolojiyi arabalarına entegre edebilir. Biz de ilk örnekleri ve üretimlerini en kısa zamanda görmeyi arzuluyoruz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu