Haberler

Dakar Rallisi’nde Marc Coma 5. etabı kazandı




Copaipo ve Antofagasta arasındaki 5. etabı kazanan KTM motorsikletli Marc Coma yarışın başında rakibi Joan Barreda Bort’un gerisindeydi. Yarış sırasında Barreda sakin bir sürüşü tercih etti ve gereksiz riskler almadı, tabii Coma fırsattan istifade, arayı kapamayı başardı ve geçti. Meşhur navigasyon becerileri ve KTM motorunun başarılı performansıyla, olası Barreda ataklarına koridorları kapayabildi.

İki yarışçının Antofagasta bitiş çizgisindeki pozisyonları Coma’nın, Hondalı rakibinden 2 dakikalık iyi bir performansı olsa da pek bir şey değiştirmedi. Barreda’nın 10 dakika 33 saniyelik performansı, Coma’nın gergin kalmasına neden oldu çünkü kağıt üzerinde bu sonuçlar büyük farklılıklara sonuç açabilir.

Quintanilla performansını korudu

Barreda Bort’un sadece birkaç saniye arkasında yarışı üçüncü bitiren Şili’li Pablo Quantanilla için önemli avantaj ise arkasından yarışı dördüncü bitiren Slovakyalı Stefan Svitko ile arasında 1 dakika fark olması. Geri kalan yarışçılar ise, Paulo Goncalves, Helder Rodrigues, Israel Esquerre, ve çaylak Walkner. Sherco TVS aracıyla Alain Duclos yarışı 9, bir başka çaylak Toby Price 10. ve Laila Sanz 5. etabı 19. sırada tamamladı.

Genel sıralamada Barreda Bort birincilik koltuğuna yerleşti. İkinci Coma ile arasında 10 dakika gibi büyük bir zaman farkı varken; üçüncü Goncalves ile tam 23 dakikalık bir zaman farkı var. Quintanilla ve Viladoms ilk beşteki diğer isimler. Çaylak yarışçılar Walkner ve Price, yedincilik ve sekizinciliği kaparken Ruben Faros ve Svitko dokuzunculuğu paylaşıyor. Rodrigues ise onuncu.

Yarışın 6. etabı, Antofagasta’dan Iquique’ye sürecek. Etap 318 kilometre uzunluğunda ve zaman sınırlı.

Iquique’de yarışçılar ve takımlar dinlenebilme fırsatına sahip olacaklar.

5. etabın özetini izlemek için:

Yarıştan kareler:

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu