Haberler

Mercedes-AMG V8’lerini küçültüyor




Mercedes-AMG, neredeyse bütün modellerinde kullandığı 5.5 litrelik çift turbolu V8 motor, 2016’dan itibaren çıkacak modellerde yerini 4 litrelik biturbo V8’e bırakacak. 5.5 litre V8 motorun kullanılacağı son model ise yeni S-serisi Cabrio’nun AMG versiyonu olacak, bundan sonra gelecek bütün modellerde AMG GT ve yeni C63’te kullanılan 4 litre V8 görev yapacak.

Geçtiğimiz günlerde Detroit’te tanıtılan GLE63 S Coupe, 5.5 litrelik motorun görev yaptığı son iki arabadan biri. GLE63 S ve S-serisi Cabrio AMG’nin piyasaya çıkmasıyla birlikte, M157 V8 motorun 2020’li yılların başlarında üretimden tamamen kalkması bekleniyor.

M157 kodlu V8; gücü, gaz tepkisi ve özellikle de sesiyle çok övülüyor olsa da, Mercedes’e göre yeni 4 litrelik V8 daha iyi performans sunmakla birlikte, CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi konularında da eski motora göre daha iyi değerlere sahip olacak.

AMG’nin ne kadar kuvvetli motorlar yapabildiğinin en büyük örneği, A45 AMG’ye gücünü veren M133 kodlu 2 litre 4 silindirli motor. AMG bu motorla 360 HP güç elde etti ve Audi’nin 2.5 litre 367 HP’lik motoruna karşılık daha da fazlasını da hedefliyor. Turbo motorlardan bu denli performans alabilen AMG mühendisleri, yeni 4 litrelik biturbo V8 için de beklentileri yükseltiyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Egzoz emisyon değerlerinin düşürülmesi, aşırı besleme ile alınan güç artışı v.s…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu