Haberler

Yeni 5 serisi 3 silindirli motorla geliyor




Uzun bir süredir merakla beklenen yeni BMW 5 serisi (G30) ile ilgili çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İlk olarak yeni 7 serisi ile tanıtılan “35up” platformu üzerine kurulacak G30, eski nesilden (F10) 80 kg daha hafif olacak. Giriş seviyesi olarak 518d kodlu yeni 5 serisinde, BMW’den hiç beklenmeyen bir motor seçeneği sunuluyor: 3 silindirli, 150 beygir (110 kW) güce sahip turbo dizel motor. Bu motor tahmin ettiğiniz üzere tamamen ekonomi yapmayı hedefliyor. BMW’nin verdiği değerlere göre 100 km’de sadece 3.8 litre yakıyor.

Bir diğer çarpıcı haber ise herkesin rüyalarını süsleyen efsane M5’in yeni versiyonuna ait. Eski versiyona oranla tam 180 kg daha hafif olan yeni M5, ilk defa 4 çeker opsiyon seçeneğiyle satışa sunulacak. Bir önceki versiyondan (F10) alışık olduğumuz 4.4 litre V8 motorunu geliştiren ve 600 beygir (441 kW) güç elde eden BMW, limitli sayıda “30. yıl özel” araçlarını da satışa sunmayı planlıyor.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu