Haberler

2015 Alfa Romeo 4C Spider




2015 model 4C Spider’ın önümüzdeki yaz satışa çıkacağı doğrulandı. Coupe modelin tüm heyecan ve tutkusunu, saçınızda hissedeceğiniz rüzgar ve egzozun çıkardığı harika notalarla birleştirecek olan model, 2009’da satılan 8C Spider’dan beri markanın satacağı ilk üstü açık model olacak.

Çıkarılabilir tavana sahip model için ekstra şasi güçlendirmesine gerek kalmamış. Çünkü temel alındığı 4C’nin monokok karbonfiber şasisi ve platformu orjinalinde üstü açık bir modele de uygun olarak tasarlanmış. Böylece 4C Spider 1128 Kg gibi oldukça hafif bir ağırlığa sahip olabilmiş. (Coupe modelden yaklaşık 10 Kg daha ağır.)

Otomobil, 237 beygir ve 350 Nm tork üreten 1.75 Litre 4 silindirli motorundan güç alıyor. Motorun alüminyum bloğu, özel besleme sistemi ile sportif bir egzoz sesi ve iyileştirilmiş bir gaz tepkisi sunuyor. Ayrıca egzoz sistemi Akropovic’den alınmış.

Otomobilin ortasına yerleştirilmiş motor, 6 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü sadece arka tekerleklere aktarıyor. Arka tekerlekler 18 inç, ön tekerlekler ise 17 inç olarak seçilmiş. Ayrıca otomobil Brembo kaliperlerle desteklenmiş çelik fren diskleriyle geliyor.

0-100 Km/h hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlayan otomobil, 258 Km/h son hız değerine sahip. 1.1 g  yanal ivme performansı gösteren otomobil 1.25 g maksimum fren gücüne sahip.

4C, ayrıca sürüş modları arasında seçim yapılabilen “DNA” sistemi ile geliyor. Dynamic,Natural ve All Weather modlarına sahip sisteme bir de Race modu eklenmiş.

İç mekanda ise 4C Coupe’den alışık olduğumuz sürücü odaklı minimalist tasarım devam ediyor. Bu tasarım aluminyum ve karbonfiber detaylarla desteklenmiş. Müzik sistemi ise Alpine’den alınmış.

Otomobilin fiyatı henüz açıklanmadı fakat coupe modelin 55 bin dolarlık fiyatından yüksek olacağı tahmin ediliyor.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu