Haberler

Infiniti Q60 görücüye çıktı




Önceden yapılan ön tanıtımlarla Q60 için fikir sahibi olmamızı sağlayan Infiniti, bu hafta Detroit’te aracı tamamen tanıtacak. Aerodinamik hatlarıyla abisi Q80’den esintiler gösteren Q60, düşük tavan çizgisiyle sportif görünümünü pekiştiriyor. Ayrıca araçta yüksek teknoloji LED far grubu da bulunmakta. Q50 Eau Rouge modelinden çamurluklar, egzoz çıkışı gibi parçaların benzerinin de Q60’da görmek mümkün.

Araç 4690 mm uzunluğunda, 1865 mm genişliğinde ve boyu da 1370 mm Infiniti tasarımcılarına göre, aracın hatlarıyla, parçalara verilen açılarla Q60’ın Formula 1’i hatırlatan bir tasarıma sahip olduğu belirtiliyor.

Dışarıdaki güzellik içeride de hakim. Siyah ve beyazın harika kombinasyonuyla işlenen ön konsol ve kapılara ek olarak çift dikişli deri direksiyon eşlik ediyor. Yanal desteklerinde ve koltuklarında da çeşitli deri kombinasyonları kullanan marka kalite algısını bir hayli yükseltmiş. Arka koltuklardaki yolcuları da unutmayan Q60, içerideki ortamda “bütünsel kalite ortamı” yaratmayı başarmış.

Aracın kalbinde çift turbolu oldukça güçlü bir 3.0 litrelik V6 motor yatıyor. İlerideki yıllarda Infiniti’nin diğer modellerinde de göreceğimiz motoru ilk olarak Q80 İlham konseptinde görmüştük. Verimliliği daha küçük bir alana sığdırabilen motorun teknik veriler henüz bilinmiyor.

Q60’ın baş tasarımcısı Alfonio Albaisa aşağıdaki videolarda aracı anlatıyor:

http://www.youtube.com/watch?v=N4hQWjYXwSo

http://www.youtube.com/watch?v=Am9oeUIwa9o

Araç içinde görsel bir gezintiye çıkmak ister misiniz?

Galeriden aracı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu