FeaturedHaberler

Opel Zafira yenileniyor




A, B, C jenerasyonlarının yanında OPC versiyonlarıyla da 1999’dan beri yollarda olan Opel Zarifa’nın makyajlanan halinin video tanıtımı ve birkaç fotoğrafı yayınlandı. Zafira C’nin bu son makyajıyla 2018’e kadar devam edeceği ve sonra D’ye geçileceği belirtiliyor.

Zafira bu yenilemeyle bazı yeni özellikler kazanmış. Bunlardan biri Wi-Fi Hotspot ve akıllı telefon bağlamaya uyumlu bilgi eğlence sistemi.

Zafira’nın 7 koltuklu yapısı Flex7 elden geçirilmiş ve daha pratikleştirilmiş. Ayrıca, baz versiyonun yine 5 koltuklu geleceği bildirildi ki bu fazladan 2 koltuk kullanmayacaklar için iyi bir haber.

Dış tasarımında C’ye geçildiğinde olduğu gibi derin bir değişim söz konusu. Ön kısımda bumerang formlu farlar yerini daha geleneksel ve ağırbaşlı far grubuna bırakmış. Bu far grubu ve ön tarafın genel tasarımı itibariyle model, Astra K’da tanıdığımız Opel’in yeni yüzüne uyum sağlamış.

İç kısımda ise Zafira’nın kokpiti sadeleşmiş ve biraz aşağıya doğru çekilmiş. Gereksiz tuş kalabalığından kurtulup 7 inç’lik dokunmatik multimedya ekranına ve Opel’in yeni direksiyonuyla beraber yeni gösterge paneli dizaynına kavuşmuş model daha kullanışlı ve modern bir yapıya ulaşmış. Ayrıca opsiyon olarak sunulacak Navi 950 ünitesi alındığında 4G LTE Wi-Fi Hotspot imkanı da makyajlı Zafira’da bulunacak.

Teknik tarafa bakıldığında, FlexRide adaptif sönümleme sistemi ve adaptif cruise kontrolün yanında birçok sürücü destek ve güvenlik sistemine yer verilmiş. Motor konusuna gelecek olursak da Opel motor seçeneklerini yakında açıklayacağını bildirdi. Ancak zaten sınıfında tek benzinli, dizel, LPG ve CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) kullanan motor seçenekleri sunan Zafira’nın yeni motor gamını da tahmin etmek çok zor değil.

Bir de şu var tabi, halihazırda Zafira’nın Türkiye’de sunulan 1.4 T ve 1.6 CDTI olmak üzere iki motor seçeneği var. Makyajlı versiyonda diğer marjinal seçenekler de gelir mi ve tabi modelin kendisi ne zaman gelir bu soruların cevaplarını ilerleyen zamanlarda öğreneceğiz.

https://www.youtube.com/watch?v=kWsSIg9dJfU

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Zafira D diye kim dedi ki buna. Zafira C makyajı. İngilterelilerin Facelift Almanların ise facegelifteten dedikleri. Zafira D değil bu araç.

    1. Uyarı için teşekkürler. Şimdi alman kaynaklardan kontrol ettim, haklısın Zafira D 2018’de geliyor, bu sadece makyaj.

  2. Scenic’e benzettim ben nedense ama güzel olmuş.Bir de opel lerin konsolunu beğenmeyen tek ben miyim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu