Haberler

Aracınız bu gemide olabilir




İngiltere’nin Southampton kentinden Almanya Bremerhaven’e gitmek için yol alan, içinde yaklaşık 1400’e yakın aracın bulunduğu Hoegh Osaka isimli kargo gemisi hareketinden 45 dk sonra belirlenemeyen bir nedenden ötürü sürüklendikten sonra yan yatarak karaya oturdu. Gemide yer alan 25 mürettebat’ın tamamı kurtarılırken yaralanan bir mürettebat ise tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Aralarında 1200 tane Jaguar Land Rover, 65 tane Mini ve 1 tane de Rolls Royce Wraith’in bulunduğu çok pahalı bir kargoya sahip olan gemi için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Hoegh Osaka’daki otomobillerin değerleri, The Telegraph gazetesine göre 53 milyon $ iken Reuters’e göre ise 151 milyon $ olarak belirtiliyor.

Şüphesiz gemide yer alan otomobillerin durumu en çok Jaguar Land Rover’ın sahibi olan Tata’yı düşündürüyordur. Halen gemiye bağlı vaziyette duran tamamı kaskolu olan araçların hasar alıp almadığı ile alakalı resmi bir açıklama yapılmazken hasarlı araçların hurdaya ayrılabileceği ise gelen bilgiler arasında.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu