FeaturedHaberler

BMW X7’nin tüm detayları belli oldu




Geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda konsept olarak tanıtılan BMW X7’nin seri üretim modelinin tüm detayları açıklandı.

BMW’nin en büyük modeli olan X7, Kasım ayında yapılacak Los Angeles Fuarı öncesinde tüm detayları BMW tarafından paylaşıldı.

ABD’de üretilip tüm dünyada satışa çıkacak olan X7, iki motor seçeneğiyle gelecek. X7 xDrive40i turbo beslemeli, sıralı 6 silindir 3.0 benzinli motor 340 BG güç ve 447 NM tork üretiyor. 50i ise çift turbolu 4.4 litrelik V8 462 BG güç ve 650 NM tork sunuyor. 100 km/s hıza ise 5.2 saniye’de ulaşıyor.

Avrupa pazarına ise 30d ve M50d adı verilen iki dizel seçeneği ile satışa sunulacak.

8 ileri otomatik şansıman ile sunulan model xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak yer alıyor.

Çift parçalı bagaj kapağı elektrikli olarak açılıp kapanabiliyor. Havalı süspansiyonlar sayesinde arka bölümü alçaltılabilen modelde yükleme işlemi daha rahat bir hal alıyor. 1376 litre bagaj hacim’ine sahip olan model tüm koltuklar yatırıldığında 2560 litreye ulaşıyor. 7 koltuklu bir model olan BMW X7 tüm koltukları açık iken bile 326 litre bagaj hacmi sunuyor.

BMW’nin bir yıl gibi kısa bir sürede konsept bir model’den seri üretim modeline geçiş yaptığına’da belirtelim.

BMW tarihinin en büyük ızgarasına sahip olan modelin satış tarihi ile ilgili BMW tarafından herhangi bir resmi bir açıklama yapılmış olmasa’da 2019’un Mart ayında satışa çıkması bekleniyor.

İlgili Makaleler

43 Yorum

  1. mercedes gls serisi‘nin rakibi olacakken kopyası olmuş olan araba. güzel ama.

    edit: ha bir de içi ve konsolı çok güzel ama o bej ve çizgili alan rezalet resmen…

  2. günaydin bmw.

    boyutlarina bakildiginda, mercedes’in 10 senedir piyasada olan gls serisine rakip olarak cikacaktir

  3. özellikle kamyon/pick-up ön görünümüne sahip suvlar amerikalılar tarafından çok sevilir. lincoln, cadillac gibi markalar da bu devasa ve düz bir kesitten oluşan ön kısımları çok kullanır.

    tam bir amerikan suv’u olmuş. tasarımı beğenip beğenmemek zevk meselesi.

  4. herkes eleştirmiş. bu adamlar hedef kitlesine göre pazar araştırması yapıyorlar. müşterinin istek ve ihtiyaçlarını belirlemeye çalışıyorlar. ve böylelikle bir tasarım çıkıyor. adam pc basında oturup keyfine göre yapmıyor. şirketin hedef kitlesi biz değiliz. o parayı verecek olanlar öyle bir tasarım istemiş demek ki.

  5. abd pazarı için üretilen model, muhtemelen segmentinde avrupalı premium modeller arasında satış lideri olacaktır, abd piyasasında bmw marka araçlar seviliyor

  6. GLE-GLS de dış tasarımda bariz ayrılıyor. Bırak şimdi Bildiğin minübüs koltuğu koymuşlar bi de opsiyon GLS fena bükecek maybach sürümü de çıkacak onu zaten saymıyorum.

    X7 ilham kaynağı

  7. GLS Maybach mı? Rolls Royce Cullinan der susarım. Kim ne yapsın süslü GLS’yi Cullinan varken.

  8. Cullinan ne allasen elma ile armutu kıyaslama Gider G alırım Cullinan denen ucubeyi almam o da başka mevzu.

  9. Mercedes sınıfı domine edince BMW rakip çıkarma gereği duydu. İkisi de ABD üretim

  10. şimdi yazacaklarımı dikkatli oku hayal et ve benimle birlikte kudur. ” X7M 65i 6.6 v12 750hp 1000nm X-drive” ulan ne deli bi makina olur beee

  11. Bagaj hacmi; 1376 litre değince abartı geldi, baktım kendi görsellerinizde bile en arka sıra yatırılınca (yani normal bagaj hacmi) 750lt diyor. Tüm koltuklar yatırılınca da 2120 litre yazıyor. Siz 2560 ve 1376 litreyi nerde gördünüz merak ettim. lütfen biraz daha özenli.

  12. sadece ön tasarım güzel olmuş, büyük böbrekler ile önden bakılınca güzel ama diğer hatlar özellikle arka bagaj tasarımı çok kaba, küt ve estetikten uzak.

  13. Şahsen bana gereksiz fakat al bin dersen de binmez değilim.. 7 kişilik bir araç fazlalık açıkcası.. X5 hayli işimi görür.. Türkiyeye xdrive25d olarak 2.0 dizel motorla ABD üretimi olmayarak gelmelidir.

  14. Otomobilin dış tasarımda X5 ile uzaktan yakından alakası yok. GLS ise her anlamda GLE’nin büyüğü. Hiç kıvranma GLS’ye geçmiş olsun.

  15. Bildiğimiz anlamdaki klasik BMW’nin, gençliğimizin BMW’sinin tabutuna çakılan son çivi bu araç. Görgüsüze araba üreten herhangi bir global marka olup çıktılar. Ne bir hayran kitleleri kaldı, ne karakterleri, olan kitle de eski araçların peşinde. Yazık ki ne yazık.

  16. Mercedes GLS’ye rakip olarak geliştirilen araç, rakibinin klasik marka çizgisinin dışına çıkmayan tasarımına nazaran fazlasıyla XC90 esintileri taşıyor. Bir dönem önden arkaya doğru yükselerek ya da alçalarak devam eden cam/kapı çizgileri artık lüks segmentte her modelde düz bir hal aldı. Bu da Toyota LandCruiser, Lexus LX570, Nissan Patrol, Volvo modelleri ve Amerikan tosunları Escalade ile Navigator’da yıllardır gördüğümüz bi tasarım dili aslında.

  17. Senelerdir cikmamasi hataydi. Mercedes GL ile ciddi satis rakamlari yakaladi senelerdir.

    Toyota Sequoia, Chevrolet Suburban, GMC Yukon XL, Cadillac Escalade kac senedir piyasayi domine ettiler. BMW de umarim iyi bir ivme ile basarili olur. X5 maalesef cok ufak kaliyordu.

  18. Almanya’da 75.000€’ya satılan 3.0 ve üzeri hacimli bir araç zaten Türkiye’de minimum; Euro’yu 6.60TL’den hesaplarsak 1.6 milyon TL falan yapar.

    Benim tahminim 2 milyon TL’den giriş yapar.

  19. Herşeyi anladım da güzelim arabayı niue minibüs gibi yapmışlar. Arka koltukları niye üç kişilik değil de iki yapmışlar anlamadım. Keşke 2 sabit arkaya geçiş koltuğu ise hareketli olsaymış. Mercedes Sprinter gibi içi.

  20. Türkiye fiyatı kaç olacak bakalım. Gerçi bakmaya da pek gerek yok ama. bir milyon olur heralde. yoksa bir milyondan da fazlamı olur. 75.000 nere 1.000.000 nere. böyle rakamla yazınca çok kötü oldu sanki.

  21. Merso GLS ve Volvo XC90’nın birleşimi gibi olmuş.

    Yeni X5 çok daha güzel görünüyor.

  22. Teknolojiden bu kadar uzak bir firma olamaz ya yıl olacak 2019 hala küçücük ekran var

  23. 1 milyon çok iyimser. Dolar fırlamadan önce boş line A7 ve cls 1 milyondu. Bu araç minimum 1.5 milyon.

  24. X7’ye minibüs diyen adam GLS’i bekliyor. Yahu X7 minibüs ise GLS İETT otobüsü sayılır. Bu sınıf araçlar herkese hitap eden modeller değil. Amerikalar bunların çok daha tipsizine bile tapıyor. ABD, Çin ve Ortadoğu pazarında çok ciddi talep görecek X7. Tasarımı da bu sınıfa uygun şekilde dizayn edildi. Böbrekler eleştiriliyor ama çok daha büyük panjura sahip rakipleri var. Bu kadar büyük ve geniş bir otomobilin böbreklerinin küçük kalması aracın boyuyla tezat oluşturur.

  25. Hiç Mercedes – BMW SUV muhabbetine girme. GLE bükecek dedin iyice madara oldu. Önce donmayan ekran yapsınlar. Paris Fuarı’nda ekran donup duruyordu.

  26. Mersonun yeni motorlar efso oldu BMW izliyor uzaktan uzaktan E serisine erken makyaj geliyor seneye. satışlarda geçme hayaliniz bitti artık imkansız

    1. Bmw nin şiir gibi şanzımanı ve altyapısı yeter E yi alt etmeye. E konfor yol tutuş dan 3.3.5 4 puan alırken bmw tüm standartlarda 5 5 5 alarak geçti aşık premium bmw gibi olur. Derdiniz iç mekan ve sadece motor gücü ise buyrun E alın. Yok ben sürücü otomobili istiyorum pahalı bir altyapı istiyorum konfor yol tutuş istiyorum motor da gücü 10bg az olsun lakin lineer devirlensin benimle bir bütün olsun kısaca sürücü otomobili isteyen Yine Bmw alır. E eskide kaldı Nerede O E180 Elite deki mercedes yok oldu gitti

      1. 5.0i 462 beygirlik motor önümüzdeki sene 530 beygirlik motorla değiştilecek. WLTP sertifikasyonu süreci uzun sürüyormuş. Bu motor şu an M850i versiyonu olarak 8 Serisinde kullanılıyor.

  27. Izgaralar niye altın rengi ya iyice şaşırdı bunlar sonradan takma gibi. Tamponlardaki saçma sapan çizgiler karmaşa yaratmış. Yeni M tamponlar çok kötü.

  28. Mercedes bu sınıfa girmeden pek çok model vardı. GLE Coupe? GLA? GLB? GLC? GLC Coupe? Hepsi BMW çakması değil mi?

  29. Avrupa’da ve ülkemizde baya baya artan bir SUV merakı var ancak X7 direk Amerika pazarı için üretilmiş. Bizde anca CC’ler alır.Belki biraz da CD’ler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu