Haberler

Bir harften çok daha fazlası




Ford, Chevrolet’nin Camaro Z/28’ine karşılık silahını Detroit’te tanıttı. Sınırlı sayıda üretilecek olan Shelby GT350R Mustang; 500 beygirin üzerinde bir güç üreten motora ve karbon fiber jantlara sahip olacak.

Araçta kullanılan 19 inçlik karbon fiber jantlar ve standart GT350’nin üzerinde yapılan bir takım değişiklikler ile Ford GT350R’ı GT350 Track Pack’e göre neredeyse 60 kilogram hafifletmeyi başarmış. Sadece jantların her biri 5.8 kilogram ağırlık tasarrufu sağlarken; bu denli pist odaklı araçta pek de kullanılmayacak olan klima, radyo, arka koltuklar, bagaj döşemesi ve arka kamera gibi unsurlar da araçtan çıkartılarak ağırlık ağırlık azaltılmış.

Ağırlık azaltmanın dışında Ford, baz araca göre aerodinamik açıdan da geliştirmeler yapmış. Bunların arasında yeni bir arka kanat ve arka difüzör, çamurluklardaki hava çıkışları ve kaput üzerinde hem motordan fazla ısıyı atmaya, hem de daha downforce sağlayan yeni bir hava girişi yer alıyor. Araçta Michelin’in yolu fazlasıyla iyi tutan Pilot Sport Cup 2 lastikleri kullanılıyor.

Ford, GT350R’da da standart GT350’nin 5.2 litrelik V8’ini kullanıyor ancak GT350’nin güç verileri henüz açıklanmadığı için GT350R’da bir güç artışı olup olmadığı bilinmiyor. GT350R’da aynı zamanda 3.73 oranlı Torsen sınırlı kaymalı arka diferansiyel bulunuyor. Ford’un “pistler için en hazır Mustang” olarak tanıttığı Shelby GT350R, pist odaklı yapısına rağmen trafiğe de çıkabilecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu