Haberler

AMG GT Black Series’e yeşil ışık yakıldı




Mercedes-AMG’nin CEO’su Tobias Moers, Detroit Otomobil Fuarı’nda yeni bir AMG Black Series aracın geleceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda SLS AMG Black Series ile büyük bir başarı yakalayan Mercedes, aynı kararlılığı devam ettirerek benzer başarıyı yeni AMG GT modelinde de yakalamayı hedefliyor.

CEO’nun açıklamalarına göre, yeni AMG GT Black Series’in en büyük hedefi güç-ağırlık oranını mümkün olduğunca yukarıda tutmak. İlk hedeflerinin aracı hafifletip, motordan daha yüksek güç almak olduğunu belirten CEO, 4 litrelik V8 motordan litre başına minimum 155 beygir elde edeceklerini belirtti. Bu da demek oluyor ki yeni AMG GT Black Series en az 620 beygire sahip olacak. AMG GT Black Series için kesin bir tarih verilmese de, CEO 2016’dan önce piyasaya çıkartmayı düşünmediklerini belirtti.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu