Haberler

Audi SQ2 son halini gözler önüne serdi!




Bir kaç ay önce Nürburgring’de agresif gövdesi ve 4’lü egzoz çıkışı ile adeta bir gövde gösterisi yapan Audi’nin en küçük crossoverı Q2, tüm bunların yanı sıra sahip olduğu alçaltılmış sportif süspansiyon sistemi ve daha büyük fren diskleri ile SQ2’nin gümbür gümbür geldiğini resmen belli etti.

Halen Ingolstadt’daki Audi fabrikasında hazırlıklarına devam ettiği tahmin edilen SQ2’nin, gücünü -GLA 45 AMG için özel olarak makyajlandığı öne sürülen- Audi S3’ün kalbinde yer alan, 2 litrelik 4 silindirli ve turbo beslemeli üniteden alacağı, tarafımıza ulaşan ilk haberler arasında. Unutmadan az önce bahsi geçen S3’ün -manuel şanzımanlı versiyonunda- 310 beygir ve 380 Nm’lik tork değerlerine sahip olduğunu hatırlatmalıyız.

Ancak öte yandan S-tronic şanzımanlı tüm ‘S’ harfine sahip Audiler gibi SQ2’nin de tamı tamına 400 Nm torka sahip olacağı ve bu gücü standart olarak sunulması planlanan Quattro (4 tekerlekten çekiş) sistemi ile yere aktaracağı uzmanlar tarafından doğrulandı.

Fiyat etiketi için konuşmak erken olsa da, Almanya’da bu sonbaharda  2 litrelik TFSI ünite ve beraberindeki 190 beygir güç ile satışa sunulacağı açıklanan Q2’nin, 31.800 Euro’luk bir fiyat etiketine sahip olduğunu düşünürsek, SQ2’nin 40.000 Euro’dan daha yüksek bir bedel ile kullanıcılarını karşılayacağını söylemek zor değil.

2017’nin ortalarına doğru piyasaya sunulacağı tahmin edilen SQ2’nin ardından, gözler Q2’nin daha yüksek performanslı versiyonu olan RS Q2’ye dönecek. Şimdilik sadece hayal aşamasında olan modelin RS3’ün kullandığı 2.5 litrelik turbo beslemeli üniteye sahip olacağı dedikodusu, şimdiden medyada yayıldı. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

Resim kaynağı: motor1.com

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu