Haberler

Opel Corsa pratik yüzünü gösterdi




Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda 2015 Corsavan’ı ziyaretçilerle buluşturdu ve siparişleri almaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda kapsamlı bir makyaj operasyonu geçiren mini hatchback Corsa’nın pratik yönüyle ön plana çıkan kardeşi Corsavan gecikmedi. 3 kapılı Corsa baz alınarak üretilen aracın uzunluğu 4021mm, genişliği 1944mm ve yüksekliği 1479mm. Taşıma kapasitesi önceki modele göre 21 kg artarak 571 kg’ye yükselen aracın düz yükleme alanı 920 litreye yükselmiş. Çelik bagaj zemini, yarım yükseklikte çelik koruma bölmesi, yarım yükseklikte yan paneller ve yükü sabitlemek için kanca askıları, kabin bölümünde yapılan değişiklikler arasında. Kauçuk bagaj havuzu, ağır yüklere dayanıklı sabitleme ağı ve 4 parçalı bagaj düzenleme kiti ise opsiyon olarak sunuluyor.

Opel Eye ön kamera ve sensör sistemi, şerit takip asistanı, trafik tabelası algılama sistemi, ön çarpışma uyarı sistemi gibi araçları da içinde barındıran 7 inç dokunmatik ekranlı IntelliLink bilgi/eğlence sistemi de opsiyon listesinde yer alıyor.

Motor seçenekleri ise cimri karakterleriyle öne çıkıyor. 70 HP gücündeki 1.4 litrelik benzinli ve 95 HP gücündeki 1.3 litrelik turboşarjlı dizel üniteler Corsavan için özel olarak kalibre edilmiş. Start/Stop sistemli, Euro 6 standartlarındaki 1.3 CDTI ecoFlex ünite 190 Nm’lik (140 lb-ft) maksimum tork değerine sahip. 88 g/km’lik CO2 emisyonu elde eden motorun ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 3.3 litre olarak belirtilmiş.

Brüksel Otomobil Fuarı’nda ön siparişe açılan model, yılın ilk çeyreğinde bayilerde olacak

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu