Haberler

Ford GT’nin tasarımı artık ödüllü




Detroit Otomobil Fuarı’nda her yıl düzenlenen EyesOn Tasarım Ödülleri, bu sene de Moray Callum, Ralph Gilles, Frank Stephenson gibi önemli jüri üyelerinin önderliğinde sahiplerini buldu.

2015 yılının Best Designed Production Vehicle (üretime girecek en iyi tasarıma sahip otomobil) ödülü, görücüye çıktığı ilk günden beri büyük ilgi uyandıran Ford GT’ye gitti. Model, Acura NSX ve Mercedes-Benz GLE serisi coupe gibi iddialı rakiplerini de geride bırakmış oldu. EyesOn jurisi Ford GT’nin tasarımını, orijinal GT40’ın modern bir yorumu olarak değerlendirdi.

Buick Avenir ise En İyi Konsept Otomobil ve Innovative Use of Color, Grafic and Materials (renklerin, grafiklerin ve materyallerin yaratıcı bir şekilde kullanımı) ödüllerine layık görüldü. Konsept kategorisinde Avenir, Chevrolet Bolt ve Mercedes-Benz F 015’i egale ederken, son grupta Audi Q7, En İyi İç Tasarım ödülünü alarak bu sınıfta Avenir ve Infiniti Q60’ı ödül yarışının dışına itmiş oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bu aracı efsane yapan 1960lardaki tasarımıdır. O form tüm zamanların en iyi 3 tasarımı arasına girer bence. Bir anlamda 911 tasarımı nasilki çok az değişerek yenileniyorsa, Ford GT tasarımı da 50 sene öncesinde çok ufak değişikliklerle geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu