FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

Elektrikli otomobil yarışı FIA-ETCR, Türkiye’ye geliyor!




Tamamen elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR’de 2022 yılındaki yepyeni döneminde EMSO Sportif katkıları ile takvimde Türkiye de yer alıyor.

Akıllara durgunluk veren elektrikli güç aktarma sistemleri, çevreci faaliyetleri, sürdürülebilir yapısı, kendine has konsepti ile gözleri 2021 yılında PURE-ETCR (Elektrikli Binek Otomobil Dünya Kupası) adıyla duyuran elektrikli motor sporları organizasyonunun 2022 takviminde Türkiye de yer alıyor. Bu sene Uluslararası Motor Sporları Federasyonu’nun (FIA) katkılarıyla çok daha büyük bir organizasyon haline gelen FIA-ETCR (Elektrikli Touring Otomobilleri Dünya Şampiyonası) 2022 yılında EMSO Sportif ve TOSFED katkıları ile Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Intercity İstanbul Park pistinde düzenlenecek.   

20-22 Mayıs’ta Interctiy İstanbul Park’ta nefesleri kesecek! 

Motor sporları dünyasına yeni bir soluk getiren, global çapta büyük ilgi uyandıran ve elektrikli araç üreticilerinin son teknoloji motorları ile kusursuz heyecanı ortaya koyduğu yarış organizasyonu FIA-ETCR bu baharda Türk motor sporları tutkunlarının da nefeslerini kesecek. 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek Türkiye ayağı için Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde Haliç Tersanesi’nde düzenlenen basın toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory ve EMSO Sportif CEO’su Mert Güçlüer yer aldı. 

İlk kez FIA Dünya Şampiyonası olacak  

FIA Touring Otomobil Komisyonu tarafından kabul edilen, Paris’te FIA Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylanan ve Discovery Sports Events tarafından organize edilen programa göre tamamen elektrikli Touring otomobillerin pilot ve üreticileri ilk kez FIA Dünya Şampiyonasında yarışacak. 

670 HP gücünde elektrikli canavarlar 

Tüm katılımcılar bir kez daha WSC Group’un ETCR konsepti çerçevesinde hazırlanan otomobilleri kullanacak. Bu 500 kW (670 HP) maksimum güçle FIA ETCR tarafından, FIA World unvanı için mücadele etmek üzere bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Touring otomobillerinin kullanılması anlamına geliyor. Williams Advanced Engineering batarya paketinden gelen güç, Magelec Propulsion şanzıman, motor ve invertörleri besleniyor. BrightLoop dönüştürücüler, düşük güç gereksinimi olan öğeler için voltajı dönüştürürken, HTWO Hidrojen jeneratörleri tarafından desteklenen şarj işlemi, padok tabanlı Energy Station’da bir otomobili bir saatten daha kısa sürede 0’dan yüzde 100’e şarj ediyor. 

FIA ETCR – eTouring Otomobilleri Dünya Şampiyonası 2022 Takvimi: 

Fransa Yarışı, Pau-Ville Pisti, Fransa, 6-8 Mayıs* 

Türkiye Yarışı, Beyoğlu – Intercity İstanbul Park, Türkiye, 20-22 Mayıs 

Macaristan Yarışı, Hungaroring, Macaristan, 10-12 Haziran* 

İspanya Yarışı, Jarama Pisti, İspanya, 17-19 Haziran 

Belçika Yarışı, Zolder Pisti, Belçika, 8-10 Temmuz* 

İtalya Yarışı, Autodromo Vallelunga, İtalya, 22-24 Temmuz* 

Kore Yarışı, Inje Speedium, Güney Kore, 7-9 Ekim* 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu