Haberler

Toyota Mirai umut veriyor




Toyota, yakıt hücreli sedanı Mirai’ye yaklaşık 1500 sipariş aldığını duyurdu. Toyota’nın beklentilerinin üzerinde talep gören Mirai için, 2015 sonuna kadar 400 adet teslimat hedefleniyor. Modelin aşırı talep görmesi sonucu yeni siparişler için ileri teslimat tarihi veren Toyota’ya gelen siparişlerin %60’ını hükümet ve filo şirketleri, kalan %40’lık kısmı ise bireysel müşteriler oluşturuyor.

Yoğunlukla Tokyo, Kanagava Bölgesi, Aichi Bölgesi ve Fukuoka Bölgesi’nden talep gören Mirai’nin, vergi dahil fiyatı ise 62,040 dolar.

Toyota Mirai, Amerika için 57,000 dolardan satışa çıkarıldı ancak Toyota, aracın satın alınacağı bölgeye bağlı olarak, devlet teşviği ile birlikte 13,000 dolara kadar daha uygun bir fiyatla satın alınabileceğini de ekledi. Toyota ayrıca müşterilerine 3,649 dolar peşin ve 36 ay vade ile ayda 499 dolara Mirai sahibi olma fırsatını da sunuyor.

Mirai 152 beygirlik elektrik motorunun gücünü ön lastiklere aktarıyor ve 483 km’ye kadar menzil sunan hidrojen tankı sadece 5 dakikada doldurulabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu