Haberler

Yeni Panamera yakalandı




Panamera hiçbir zaman Porsche’nin güzel ve çekici kızı olmasa da, firma başarılı satış rakamlarına sahip modelini yenilemeyi düşünüyor. Yeni nesil Panamera kış testleri sırasında casus fotoğrafçıların objektiflerine yakalandı.

Prototipe dıştan baktığınızda değişimler hemen göze çarpmasa da tasarımcılar daha kıvrımlı hatlara sahip bir gövde üzerinde çalışmış ve arka görünümde ciddi değişikliklere gitmiş. Havalandırmalı ön çamurluklar ve 4 çıkışlı egzoz sistemi ilk bakışta göze çarpan detaylar arasında.

Porsche model hakkında bilgi vermekten çekinse de aracın alüminyum ve yüksek mukavemetli çelikten üretilen MSB platformu üstüne kurulması bekleniyor. Resmi olmasa da son raporlar yeni Panamera’nın selefinden 91 kg (200 lbs) daha hafif olacağını söylüyor.

Motor seçenekleri hakkında da henüz onaylanmış bir bilgi yok. Fakat Porsche baş mühendisi Wolfgang Hatz, aracın yeni V6 ve V8 motorlarla sunulacağının ipuçlarını vermişti. Aracın önceki versiyonlarından daha güçlü olması beklentiler arasında.

İkinci nesil Porsche Panamera firmanın Leipzig, Almanya’daki tesisinde 2016 yılında üretilecek.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. bu arabayı kanlı canlı her gördüğümde hayran kalıyorum, devasa boyutları çok klas hissettiriyor… dış görünüşüne bayağı çalışıyorlar, hangi açıdan bakarsanız bakın kaslı ayrıntılar var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu