Haberler

Volkswagen, Golf GTD Variant’ı tanıttı




Volkwagen Golf Variant modelinin GTD (Gran Turismo Diesel) versiyonunun örtüsünü kaldırdı.

Volkswagen Golf hatchback’in izinden giderek station wagon modeli Golf Variant’ın da GTD versiyonunu duyurdu. Testleri sırasında casus fotoğrafçılar tarafından daha önce görüntülenen prototip araç sayesinde, Alman üreticinin yüksek performanslı dizel motora sahip bir Golf wagon hazırlığında olduğu çoktan biliniyordu. Golf Variant GTD, gücünü 3,500 devirde 184 HP (135 kW) maksimum güç ve 1,750-3,250 devir aralığında 380 Nm (280 lb-ft) maksimum tork üreten 4 silindirli 2.0 litrelik dizel üniteden alıyor.

Araç, 0’dan 100 km/h’ye (62 mph) hızlanmasını 7.9 saniyede tamamlayarak, GTD hatchback’i 0.4 saniye geriden takip ediyor. Maksimum hız değeri hakkında henüz bir bilgi bulunmasa da aracın 230 km/h (143 mph) maksimum hıza sahip hatchback kardeşinden biraz yavaş olacağını söyleyebiliriz. Hızlı olmasının yanında oldukça ekonomik olan “hot wagon” 100 km’de 4.4 litrelik (53.4 mpg US / 64 mpg UK) ortalama tüketim değerine sahip.

Sportif ön ve arka tamponları, bal peteği tasarımındaki radyatör ızgarası ve karartılmış stop lambaları ile normal bir Golf Variant’tan ayrılan GTD versiyonu, siyah tavan çıtaları, çift çıkışlı krom egzoz uçları, ve 17 inç büyüklüğündeki “Curitiba” jantlar (18 inç büyüklüğündeki “Nogaro” jantlar opsiyon olarak sunuluyor) gibi diğer detaylara sahip. Bi-xenon ön farlar standart olarak sunulurken, aracın süspansiyonu normal modele göre 15mm alçaltılmış.

İç mekanda ise ekose desenli spor koltuklar, siyah tavan döşemesi, aydınlatmalı kapı eşikleri ve paslanmaz çelik spor pedallar göze çarpıyor. Ayrıca GTD paketinde damalı siyah dekoratif ekler ve paneller, alüminyum detaylara sahip multifonksiyonlu direksiyon ve golf topu şeklindeki vites topuzu bulunuyor.

Almanya’da satışına çoktan başlanan Volkswagen Golf GTD Variant’ın fiyatı 31,975 €’dan başlıyor. 18 inç’lik “Nogaro” jantlar, karartılmış camlar, sürüş modu seçenekleri ve kırmızı fren kaliperleri gibi özelliklerin bulunduğu “Spor ve Tasarım paketi” ise 965 €’ya mâl oluyor.

Aracın asıl tanıtımı ise mart ayında 2015 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılacak.

İlgili Makaleler

5 Yorum

    1. Altı boş cümlelerle Ford’a küfredip Volkswagen’i överek ne/ne kadar kazanıyorsun?

    1. 🙂 Neresini beğenmediniz bence gayet oturaklı ve ağır başlı güzel ben beğeniyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu