Haberler

Alonso ve Button ile geleceğe dönüş




80’li yıllara damgasını vurmuş bilim kurgu filmlerini hatırlayanınız var mı? Terminator, Star Wars Episode V, RoboCop, E.T. , Knight Rider (kara şimşek) gibi filmleri söylediğinizi duyar gibiyim. Peki, hepsi de birbirinden ünlü bu filmlerin arasına Geleceğe Dönüş (Back to the Future) filmini de ekleyebilir miyiz? Kesinlikle!

İlk olarak 1985 yılında vizyona giren Geleceğe Dönüş filmi pek çok ödül almış, 1989 ve 1990 yıllarında iki devam filmi de çekilmişti. Delorean DMC-12 otomobilini zaman makinası haline getiren Dr. Emmett Brown ile Marty McFly’ın macera dolu yolculuklarının anlatıldığı film, gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında gösteriliyor.

Şüphesiz bizler gibi Formula 1 takımı McLaren Honda da Geleceğe Dünüş filminden etkilenmiş olacak ki, Fernando Alonso ve Jenson Button’ın birlikte yer aldığı Geleceğe Dönüş filmi temasının kullanıldığı güzel bir videoya imzasını atmış. Bu sezon F1’de yarışacağı MP4-30 aracının tanıtımından kısa bir süre sonra bu videoyu paylaşan McLaren Honda, belki de geçmişe giderek bazı anılarını yeniden yaşamayı veya yaşatmayı hayal etmiş. 15 Mart’ta Avustralya Melbourne’deki yarışla başlayacak olan yeni sezondan çok ümitli olan takım, eğlenceli bir video ile bir anlamda şampiyonanın bir an önce başlaması için sabırsızlanıyormuş gibi görünüyor. Videoda Fernando Alonso, zaman makinesinin monte edildiği McLaren 650S ile 15 Mart’a giderek yarışmaya hemen başlamak isterken Button ise, efsane pilot Ayrton Senna’nın McLaren Honda ile şampiyonluğu göğüslediği 1988 yılında koşulan Brezilya Grand Prix’ini yerinde izlemek istiyor.

Bu video ile McLaren Honda, 1988-1992 yılları arasında 4 yıl üst üste elde ettiği sürücüler ve takımlar şampiyonluğu ile birlikte 44 yarış zaferine atıfta bulunarak MP4-30’un takımı yeniden ateşleyeceğine inanıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=obRgDko-IpI

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu