Haberler

Opel Corsa OPC




Corsa OPC, Opel tarafından resmileştirildi. En son Eylül 2014’te casus fotolarını gördüğümüz prototip araçla hemen hemen aynı görünüme sahip. Daha agresif ve etli görünümlü tamponlar, daha da büyütülmüş yan etekler ve sadece OPC’lerde kullanılan bilindik parlak mavi renk, büyütülmüş ve alüminyum ile kaplanmış hava delikleri otomobilin belirgin özellikleri arasında.

Aracın arkasına geçtiğimizde bagaj kapağının üstüne konumlandırılmış opsiyonel arka kanat aracın yere daha iyi basmasını sağlıyor. Araçta 17 inç jantlar, Michelin 214/45 R17 lastiklerle geliyor. OPC’nin iyileştirdiği 308 mm’lik ön fren diskleri aracın kısa mesafede durmasını sağlıyor. Remus’tan gelen difüzörlü çift çıkışlı egzoz sistemi aracın spor görünümüne katkı sağlarken performansını da arttırmış.

1.6 litrelik Turbo ECOTEC motor 4 silindiri ile 207 beygir(152kW) güç ve 280 Nm(206 lb-ft) tork üretiyor. Kısa oranlı 6 kademeli manuel vites aracın 0’dan 100’e 6.8 saniye çıkmasını sağlıyor ve son hızı da 230 km/s(143mph) olarak belirlenmiş. 100 km’de ortalama 7.5 litre yakıt tüketiyor ve 174 g/km CO2 emisyonu çıkarıyor.

Ek ücret karşılığında Corsa OPC performans paketi alınabiliyor. Bu pakette çok diskli mekanik diferansiyel, 18 inçlik özel jantlar ve 330mm’lik Brembo ön fren diskleri bulunuyor.

Aracın içine baktığımızda, özel yan destekli Recaro performans koltuklarını, deri ile kaplanmış direksiyonu, OPC logolu vites topuzunu, spor pedalları ve Opel’in İntelliLink adını verdiği bilgi eğlence sistemini görmekteyiz.

2015 Opel Corsa OPC, gelecek ay düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Golf GTI ve Clio 4 RS gibi modellerin artık 5 kapılı hot hatchback üretmeleri lazım bence. 3 kapılı modeleler oldukça sınırlı bir yaşa hitap ediyor. 18 – 25 taşçatlasın :/ Birde Corsa keşke bir onceki on pnanjur ve aydınlatma şeklini bozmasaymış

  2. Ön tampon ile motor kaputu arasında kalan yarığa bayıldım. Bildiğin Kara Şimşek olmuş. Ama altındaki büyük ızgara görüntüyü hantallaştırıyor. Ben bu yeni ızgaraya alışamadım zaten. Sportiflikten çok, hantal ve fazla ağır bir hava bırakıyor bana göre tüm yeni Opellerde.

    1. Katılıyorum bende arka tasarım bayık olmuş.Keşke eski opc gibi daha haşin birşey yapsalardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu