Haberler

Hibrit ateşi F-Serisi’ne sıçradı




Ford, pick-up sınıfının önemli oyuncularından olan F-Serisi’nin hibrit versiyonu için çalışmalar yaptığını duyurdu.

ABD’nin ulusal radyosu NPR’a konu ile alakalı açıklamalar yapan Ford CEO’su Mark Fields, uzun zamandır bu konuda çalışmalar yaptıklarını ve “Hibrit pick-up” için son aşamaya geldiklerini belirtti. F-Serisi’nin plug-in hibrit yerine bilindik hibrit sistemiyle donatılacağını anlatan Fields, standart olarak arkadan itişli gelecek modelin isteğe bağlı olarak dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Teknik bilgilerinin henüz paylaşılmadığı hibrit modelin, F-150’nin 2.7 lt’lik EcoBoost V6 motoruyla birlikte kullanılacağı dedikoduları konuşulurken en ekonomik tercihin mevcut şartlarda bu kombinasyonla yakalanabileceği belirtiliyor.

Dünya genelinde yakıt fiyatlarının düşmesi, ayrıca elektrikli ve hibrit otomobillerin maliyetlerinin fazla olması sonucunda şimdilik bu otomobillerin pek tercih edilmeyeceğine de değinen Fields, petrol kaynaklarının sınırlı olmasından dolayı alternatif sistemlere yönelmenin gelecekte kaçınılmaz olduğunu ifade ederken, tüm planlarını geleceği düşünerek yaptıklarının altını çizdi.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu