Haberler

Şampiyonlar da unutulur




Motorsporları tarihinde altın gibi parlayan bazı anılar vardır. İçerisinde Ayrton Senna, Ari Vatanen, Tommi Makinen gibi efsane pilotların olduğu yada Lancia Delta Integrale ve Audi Quattro gibi zamanın çok ilerisindeki otomobillerin bulunduğu o güzel anılar… Tüm bunların dışında Alman Binek Otomobiller Şampiyonası (DTM)’de yarışan, Audi V8 Quattro DTM gibi tarihin tozlu sayfalarında unuttuklarımız veya ilgimizi çekmeyenler de olmuştur elbet.

DTM tarihinde ilk ön plana çıkan model Mercedes 190 E 2.3 Cosworth olurken daha sonra gelen BMW E30 M3 tüm ezberleri bozmuştu. E30 M3 öyle bir otomobildi ki, güzelliği ve arkadan itiş ile birleşen safkan ruhu sayesinde seri üretim otomobil tarihinde klasikler arasındaki yerini aldı.

DTM, böylesine efsanevi otomobillerin parlamasına yardım ettiyse neden Audi V8 Quattro DTM unutulup gitti?

Rakipleri ile karşılaştırıldığında büyük ve ağır bir yapıya sahip olan V8 Quattro DTM, hiçbir zaman diğer modeller kadar ünlü olamadı. V8 Quattro DTM’in ağırlığı 1250 kg’dan başlıyor,  DTM’deki ağırlık cezalarıyla birlikte daha hantal bir hal alıyordu.

450 BG güce ve 390 Nm’lik tork değerine sahip 3.7 litrelik atmosferik V8 motoru maksimum gücünü büyük bir uğultu eşliğinde 9300 devirde verirken bu değerler Audi mühendislerine az gelmiş olacak ki 1992 yılında, 90 derece burulabilen bir krank mili kullanarak motorun gücünü 9500d/d’da 480 BG’e çıkartmayı başardılar. Audi, altı ileri manuel şanzımana sahip olan V8 Quattro DTM’de iki farklı diferansiyel modeline yer veriyordu. Bunlardan viskoz kavramalı torsen diferansiyeli ön aks için kullanırken, viskoz kavramalı planet dişli setini ise arka tekerleklere güç aktarmak için kullanıyordu.

Audi V8 Quattro DTM, 1990 ve 1991 yıllarında DTM’de şampiyon oldu. 1990 yılında Audi adına şampiyon olan Hans Joachim Stuck, elde edilen şampiyonlukları büyük motora ve quattro sistemine bağlarken, 2 yıl üst üste elde edilen şampiyonluğa rağmen zar zor hatırlanan bir model konumuna gelmiş olan V8 Quattro DTM’i belki de sportif ruhu yansıtamadığı için hatırlayamıyoruz. Karar sizin.

https://www.youtube.com/watch?v=cgtvMv5VZFA

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu