Haberler

490 beygirlik ‘Amerikan rüyası’




Dodge ‘Shaker’ kaputunun 45. yılını, ‘2015 Challenger R/T Shaker’, ‘R/T Plus Shaker’ ve ‘392 HEMI Scat Pack Shaker’ modellerini üreterek kutluyor.

İlk olarak Challenger R/T Shaker, ‘Saten Siyah’ renkli gövde çizgileri, arka spoiler ve yine ‘Saten Siyah’ renkli yakıt deposu kapağı ile üretilecek. Aynı zamanda aracın yakıt deposu kapağında, Dodge’un imzası niteliğindeki ‘FUEL’ yazısı yer alacak. Modelde ek olarak projektör sis lambaları ve 20 inç parlak alüminyum jantlar bulunuyor. Modelin satış fiyatı ise 35,495$ olarak açıklandı.

İç değişikliklerin sınırlı olduğu modelde, ‘Ballistic 2’ kumaş kaplama spor koltuklar yer alıyor ve bu koltuklar üzerinde, ‘Tungsten Accent Stitching’ adı verilen özel bir dikiş tekniği kullanılıyor. Ayrıca ‘Shaker’ başlangıç ekranı ile bilgi-eğlence sistemi bulunuyor.

Ancak aracın asıl özelliği ‘Shaker’ kaputunun altında yer alıyor. 5.7 litrelik 8 silindirli HEMI motoru, maksimum 380 beygir güç ve 555 Nm tork üretiyor.

Başlangıç fiyatı 38,495$ olan ‘Challenger R/T Plus Shaker’ modelinde ise diğer modeldeki özelliklere ek olarak, ısıtmalı-soğutmalı ‘Nappa’ deri spor koltuklar, deri kaplı spor direksiyon simidi ve üzerinde ‘Dodge’ amblemi bulunan paspaslar yer alıyor. Modelde aynı zamanda, premium ses sistemi, özgün kapı destekleri ve 8.4 inçlik ‘Uconnect’ bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Son olarak, 20 inç mat siyah kaplama, hafif alaşımlı alüminyum jantlar ‘Challenger R/T Plus Shaker’ ı diğer modellerden ayırıyor.

‘King of all Shakers’ olarak tabir edilen, ‘Challenger 392 HEMI Scat Pack Shaker’ modelinin başlagıç fiyatı ise 42,495$ olarak açıklandı. Serinin en güçlü modeli olan ‘King of all Shakers’ a gereken güç 6.4 litrelik 8 silindirli HEMI motoru tarafından sağlanıyor. Bu motor maksimum 491 beygir güç ve 644 Nm tork üretiyor. Bu modelde ise bir önceki modele ek olarak, paslanmaz çelikten yapılan spor bir egzoz sistemi, spor ayarlı süspansiyonlar ve yüksek performanslı ‘Brembo’ fren sistemi yer alıyor.

 

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Bütün markalar hep ileriye dönük hareket ederken bu dodge neden hep eskilerde kaliyor ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu