Haberler

Beklenen tanıtım yapıldı




Resmi tanıtımı bekleyemeden “yanlışlıkla” tüm görüntüleri internette paylaşılan Skoda Superb’in günlerdir beklenen basın etkinliği sonunda gerçekleşti. 

Volkswagen Passat B8 platformu üzerine kurulan sedan, ince çerçeveli ön ızgarası ve LED gündüz farlarına sahip bi-xenon ön farlarıyla (opsiyonel) oldukça şık görünüyor. Kat çizgileriyle şekillendirilen ön kaput ve nazikçe alçalan tavan çizgisi hem aerodinamiye hem de aracın modern görünümüne büyük katkı sağlıyor. Ön farlardan başlayıp aracın tüm yan paneli boyunca uzanarak LED stop lambalarına kadar devam eden “tornado” çizgisi aracın 80 mm uzayan dingil mesafesini başarılı bir şekilde gizleyerek aracın dinamik yapısını koruyor.

Diğer Skoda modellerinden pek farklı görünmeyen iç mekanda ise Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu yeni bilgi/eğlence sistemi bulunuyor. Superb, ısıtmalı koltuklar, panaromik cam tavan, üç bölgeli klima ve 12 hoparlörlü Canton ses sistemi gibi seçenekleriyle donanım yönünde de oldukça güçlü. Ayrıca arka koltuklar için tablet tutucusu, LED fener ve ön kapıların içine yerleştirilmiş şemsiyeler gibi detaylara da ev sahipliği yapıyor.

Güvenlik tarafında ise adaptif cruise control, ESP devreye girdiğinde ekstra güvelik için emniyet kemerini sıkılaştırıp camları ve açılır tavanı kapatan Crew Protect Assist, şerit takip asistanı, trafik sıkışıklığı asistanı ve otomatik fren özelliği sunan acil durum asistanı gibi bolca donanım bulunuyor.

Artan boyutlarına rağmen yeni Superb, 75 kg (165 lbs) daha hafif olacak. Ayrıca 595 litrelik bagaj hacmi 625 litreye çıkmış. Bu rakam koltuklar katlandığında 1,760 litreye kadar çıkıyor. Önceki Superb’de bu rakam 1700 litreydi. Bagajdan bahsetmişken, iki farklı şekilde açılabilen bagaj kapağı yeni Superb’de kendini alışık olduğumuz, standart bagaj kapağı tasarımına bırakıyor. Skoda, kimileri için tercih sebebi olan bu özelliği fazla kompleks olduğu ve aracın ağırlığına olumsuz etki yaptığı için terk ettiklerini belirtiyor.

Çek Cumhuriyeti kökenli üreticinin “şimdiye kadar üretilen en iyi Skoda” olarak tanımladığı Superb, tamamı start/stop teknolojisiyle donatılmış 8 farklı motor seçeneği ile sunulacak. 1.4, 1.8 ve 2.0 litrelik turboşarjlı benzinli üniteler 125 PS’den (123 HP) 280 PS’ye (276 HP) kadar maksimum güç değerine sahip olacak. 1.6 ve 2.0 litrelik dizeller ise 120 PS’den (118 HP) 190 PS’ye (187 HP) kadar uzanan maksimum güç değerleri sunacak. En ekonomik seçenek olan Superb GreenLine 100 km’de 3.7 litrelik (63.6 mpg US / 76.4 mpg UK) ortalama yakıt tüketimine sahip olacak.

1.4 litrelik giriş seviyesi benzinli ünite dışındaki tüm motor seçenekleri çift kavramalı DSG sistemi ile birlikte satın alınabilecek. Gelecekte 8 motor seçeneğinin 4’ünde tercih edilebilecek opsiyonel Haldex 5 dört tekerlekten çekiş sistemi de ürün gamına eklenecek.

Fiyat bilgisi henüz açıklanmayan 2015 Skoda Superb, Haziran ayında Avrupa’da satışa çıkacak.

 

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Videoda hala arka camla beraber aciliyor bagaj kapagi? Eskiden hem boyle hem de normal arabalardaki gibi mi aciliyordu da simdi sadece camla beraber aciliyor?

  2. B8 kasası üzerine kuruluyorsa passatla aynı iç hacim mi sunacak yoksa gene arada hacim ve cüsse farkı olacak mı anlayamadım.

    1. Aynı platformda üretilse de daha uzun olması ve tasarım farkından dolayı daha büyük iç hacim ve daha büyük bagaj sunuyor Superb. Mesela diz mesafesi Opel Insignia’daki diz mesafesinin iki katı. Bagajı 625 litre, Passat 586 litre.

      1. Teşekkürler cevap için. Önceki kasalarda Superb in daha büyük olması zaten arabanın en büyük özelliğiydi. Bunu yeni kasada devam ettrimesi de güzel olur.

  3. Çok ihtişamlı duruyor far-stop grubuna da bayıldım bagajın lift back gibi açıkmasıda çok güzel. Çeki demirini ne kadar güzel saklamışlar çok hoşuma gitti. Zaten konfor ve pratiklik deyince akla superb geliyor. İnşallah fahiş bir fiyatla satışa sunulmaz.

  4. yalnız araba cok güzel olmuş abi yaa eskisine göre ço daha estetik durduğu şüphesiz..:D

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu