Haberler

Bu seferki resmi




Audi, ikinci jenerasyon R8’in pistte test edildiği görüntüleri içeren bir video paylaştı.

Prototoip R8’in direksiyonunda fabrika test pilotu Frank Stippler’in görüldüğü videoda, quattro bölümü müdürü olan Heinz Hollerweger’in de görüşlerine yer verilmiş. Yeni R8’de, birinci jenerasyonun yarışcı kimliğinin aynen korunduğunu belirten Hollerweger, markanın tüm bilgi birikiminin ikinci jenerasyon R8 için kullanıldığını ifade ediyor. Ayrıca Hollerweger, geniş ve düz hatlara sahip olan ön tasarımı sayesinde aerodinamik olarak daha iyi bir seviyede olduğunu anlattığı R8 için “çok özel bir araç” tanımlamasını yapıyor.

Audi, ikinci jenerasyon R8’in giriş seviyesinde güncel versiyonda da kullanılan V10 motorun biraz daha güçlü bir versiyonunu kullanacağını belirtirken bu motor, 8000 d/d’da 532 BG güç ve 6500 d/d’da 539 Nm tork üretiyor. Modelin en güçlü versiyonu olan V10 Plus’ta ise motorun gücü 8150 d/d’da 601 BG’e çıkartılırken, torku ise 6500 d/d’da 559 Nm’ye çıkarılmış .

Hafta başında yeni R8 ile alakalı bazı bilgiler paylaşan Audi, LED farların standart olarak kullanacağını fakat lazer aydınlatmanın isteğe bağlı olarak satın alınabileceğini belirtti.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu