Haberler

Krallığa aday




Mercedes, AMG GT3’ün üzerindeki örtüyü kaldırdı. FIA GT3’de yarışması için geliştirilen model, Mercedes AMG GT’nin üzerine inşa edildi.

Agresif tasarımlı karbon fiber karosere sahip olan AMG GT3, detayları ile görsel bir şova imza atıyor. Aracın ön kısmında sinirli bir etki uyandıran ön tampon göze çarparken motor kaputu, arka difüzör, ön çamurluklar, marşpiyeller, kapılar ve arka kanat yere basma kuvvetini arttırması için yeniden tasarlanmış.

Aracın dışı gibi içi de yarış için özel olarak geliştirilmiş. Yarış kuralları gereği çelik kafesle donatılan iç mekanda karbon fiber yarış koltuklarına yer verilmiş. Bir başka yarış klasiği olan dijital göstergelerin kullanıldığı otomobilde karbon fiber detaylara yer verilirken vitesler, yeni tasarlanmış olan direksiyon üzerinden değiştiriliyor.

AMG GT3’ü sadece görsel olarak tanıtan Mercedes, motoru hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı ancak kulislerde konuşulanlara göre AMG GT3, SLS AMG GT3’de kullanılan 6.3 litrelik V8 motorun güçlendirilmiş bir versiyonunu kullanacak ve ürettiği gücü altı ileri sıralı şanzıman ile yola aktaracak.

Çok kısa bir süre sonra satışa çıkarılacağı açıklanan AMG GT3’lerin teslimatları ise bu yılın sonuna yetişecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu