Haberler

Kalite ve hızın harika kombinasyonu




Cenevre Otomobil Fuarı ile otomobil devleri eteklerindeki taşları dökmeye başladı. Ünlü İngiliz otomobil devi Aston Martin bu dönemi en efektif kullanan markalardan biri. Geçtiğimiz günlerde Vulcan modeli, bugün de Lagonda Taraf’ı duyurmasıyla bütün gözleri üstüne çekmeyi başardı.

Markanın “hızlı arabaların en kalitesi” unvanını yakıştırmasıyla tanıtılan Lagonda Taraf gerçek anlamda çok farklı bir sedan. Neredeyse her pazara uygun olarak mühendislik çalışması yapılan otomobilde üretim 200 ile sınırlandırıldı. İlginç olan ise otomobilin İngiltere’de satılıp satılmayacağının hala net olmaması. Her pazara uygun olarak geliştirildiği belirtilmesine karşın daha çok Orta Doğu pazarına yönelik bir model olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Taraf kelimesi Arapça’da “nihai lüks” anlamına geliyor. Bu da bize bir ipucu olabilir.

Kalbinde 6.0 litrelik V12 motoru yatan Lagonda Taraf’ın güç çıkışı 550 beygir. Son hızı da 281 km/s. Unvanına yakışan güç değerlerine sahip süper sedan Lagonda Taraf, Aston Martin Q Kişiselleştirme ekibi tarafından el üretimiyle hazırlanıyor. Bütün Lagonda Taraf’lar karbon fiber gövdeye sahip olacak.

Bu güzel süper sedanı galeriden inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu