Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Çılgınlık devam ediyor; 25 yıllık Tofaş için 100 bin TL




İkinci el otomobil fiyatlarındaki inanılmaz artış devam ediyor. Bahsettiğimiz artış öyle bir hal aldı ki 25 yaşında Tofaş modelleri için 100 bin TL isteyenler bile var.

İkinci el otomobil fiyatları özellikle son aylarda adeta el yakıyor. Fırsat olarak adlandırılan faiz indirimleri sonrası daha da artan fiyatlardan sürücüler endişeli. Çünkü sıfır otomobillerin olan talebin çok olması ve buna karşılık ülkeye araç girişinin de fazla olmaması insanları ikinci ele yönlendiriyor. Fiyatların ne zaman düşeceği konusunda da endişeler mevcut. Bu durum öyle bir hal aldı ki 20-25 senelik Doğan, Kartal gibi modellere 100 bin TL isteyenler bile mevcut. ( İlgili ilanlara BURADAN ulaşabilirsiniz. )

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık konu ile ilgili, “Vatandaşlar internetteki fiyatlara bakıp araç alamaya kalkmasınlar. Galericilere ve araba pazarlarına gitsinler. İnternetteki fiyatlar sun’i. Bütün fiyatların artmasına sebebiyet veriyorlar. Beğenmediğin serçe serisine bile 30 bin liradan 100 bin liraya kadar para isteniyor. Böyle giderse araç fiyatlarında artış devam eder. Bu meseleyi halletmemiz lazım. Çözmek için de millî bir duruş sergilemek lazım. Türkiye’de dolar bu kadar artmadı. Son 8 aydır fiyatlar yüzde yüz artış gösterdi” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu