Haberler

Hızlı olsun, güzel olsun




Bu yıl 85.si düzenlenen Cenevre Motor Şovu’nda Kia SPORTSPACE konseptini görücüye çıkardı.

Kia SPORTSPACE konseptinin ana fikri “stil sahibi olmasına rağmen heyecan duyulan yolcuklar” üzerine kurulu. Bu güzel konseptin tasarımcısı ilk Audi TT’yi tasarlayan Peter Schreyer. Umarız aracın bu hali üretim versiyonuna da yansıtılır.

Araçta 250 beygir(184 kW) güç üreten 2 litrelik bir motor kullanılacak ve önden çeker olacak. Kia’nın açıkladığı verilere göre araç 4855 mm uzunluğa, 1870 mm genişliğe ve 1425 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca 20 inçlik çok şık karbon fiber jantlar kullanılmış.

Bagajın zemine konumlandırılmış 28 tane metal top bagaja eşya yüklenmesi bakımından çok yaratıcı bir düşünce. Ayrıca bu toplar araç hareket ederken 3 mm aşağıya çekilerek üzerindeki eşyaların hareketlerini engelliyor ve güvenliği arttırıyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. fiyatı iyi olursa eğer passat sw audi a4 sw lerle çatışabilir ama bu tarz bi araba çok ilginç olur ciddende 😀 (diğer sw’leri söylemiyorum cunku cidden onlardan iyi 2.0 motor donanımıyla gelirse)

  2. Bu araç büyük ihtimal optimanın sw’si türkiyeye gelse bile 2.0 motorla gelmez. 🙁

  3. Peter Schreyer gelene kadar yüzüne bakılmayan araçlar şu anda hepsi birer tasarım ikonu. Aradaki fark işte bu kadar büyük. Peter Schreyer birbirinden güzel ve etkileyici tasarımlarıyla Hyundai/Kia grubuna yeniden hayat verdi. Bkz: Cadenza, Optima, Carens, Cee’d, Rio, Sportage, Sorento, Quoris, Hyundai i10, i20, i30 gibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu