Haberler

TOFAŞ’ta da eylem




Türk-Metal Sendikası’ndan alınan bilgiye göre Oyak Renault‘tan sonra TOFAŞ’ta da 300-350 kadar işçi, iş bıraktı.

Bursa’da bir eylem haberi de TOFAŞ’tan geldi. TOFAŞ’taki metal işçileri üretimi durdurarak büyük bir eylem başlattılar. Vardiyaların bitmesinin ardından bahçede oturma eylemi yapan ve içeri giren vardiyadaki işçileri de dışarı çağıran eylemciler B kapısında bekleyen servislerin kalkmasına izin vermediler.

İstanbul yolundaki fabrikadan saat 16.45’te vardiyadan çıkan işçiler, oturma eylemine başlarken, vardiyaya giren 16.30- 00.30 vardiyası işçilerinin de işbaşı yapmayarak üretimi durdurdukları bildirildi. Türk Metal 3 Nolu Şube Başkanı Zafer Öztürk, TOFAŞ’taki bazı birimlerde işçilerin eyleme gitmesi sonucu bantlardan arabaların inmediğini belirtti.  Öztürk, konuyla ilgili olarak şu anda fazla açıklama yapamayacağını söyledi. 5 bin işçinin çalıştığı Tofaş fabrikası işçileri de dünden beri eylem yapan Oyak Renault’taki arkadaşları gibi işverenin ek sözleşme yapmasını istiyor.

Burak Musa YAVUZ

burakmusa@otopark.com

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Hoaydaaaa.. Ilk once Renault sonra Fiat.. Ford, Toyota, Honda, Hyundai fabrikalarina da sicrayabilir.. Forda sıcraması daha muhtemel gözüküyor çünkü o da Koç’un.

  2. ben bugun çok södvüm sizin üretceniz arabanın ta …koyayım diye demekki duymuşlar 😀 😀

  3. Aynı sendika Bosch fabrikası ile yıllardır anlaşamadığı için Bosch çalışanları zam alamıyordu daha sonra Bosch çalışanları sendikadan istifa etmeye başlayıp eylem yapınca Tofaş ve Renault çalışanlarını gelip taşlamışlar dı şimdi şimdi yıllar sonra Bosch anlaşma imzalayıp toplu zam ve insanların alamadıkları parayı toplu ödeyince haliyle daha çok zam ile almış oldular ve Tofaş,Renault çalışanları bize niye zam yok diye isyan ediyorlar 2012 de o anlaşmayı koyun gibi imzalarken düşünmediler bunları.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu