Haberler

Öncülüğü elden bırakmıyor!




Toyota, Cenevre Motor Show’da yenilikleriyle göz doldurdu. Toyota Cenevre’de Yeni Avensis ve Yeni Auris modellerinin dünya prömiyeri ile hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai’nin Avrupa prömiyerini gerçekleştirdi. Yeni geliştirilen güvenlik teknolojileriyle insan hayatına verdiği önemi Cenevre Motor Show’da bir kez daha kanıtlayan Toyota, hibrit otomobilleri ile de fuarın ilgi odağı oldu.

Yeni Toyota Avensis’te 1.6 Dizel Seçeneği

Cenevre Motor Show’da beğenilere sunulan Yeni Toyota Avensis; dinamik, dikkat çekici ve güçlü bir duruş sergileyen yeni ön ve arka tasarımı; zarif, konforlu ve tamamen yenilenen iç mekanı ile kalite algısını daha da ileri bir düzeye taşıdı. Uzunluğu 40 mm artan Avensis, yeni motor seçeneklerinin yanında, geliştirilen güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha güvenli ve konforlu sürüş keyfini her versiyon ve donanım seviyesinde sunuyor.

Avensis’in tamamen yeni, zarif ve kaliteli iç tasarımı kabinin çok daha konforlu ve çok daha sessiz olmasını sağlıyor. Ayrıca kabinde yer alan Toyota Touch 2 gibi 8 inç’lik multimedya ekranı, sınıfında fark yaratacak bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Yeni Avensis’te, 1.6 lt’lik dizel motor da ilk kez kullanıldı. Bir önceki jenerasyonda kullanılan 2.0 lt’lik dizel motorun yerini alan 1.6 lt. D-4D dizel motor, 6 ileri manuel şanzımana sahip ve bir önceki motordan 20 kg daha hafif. Yeni dizel 1.6 lt D-4D Avensis’te yakıt tüketimi de yüzde 8 oranında azaldı ve 100 km’de ortalama 4.1 lt. olarak ölçümlendi.

Yeni Avensis’te 1.6 lt’lik dizel motorun yanı sıra, çok daha yüksek performans isteyenler için 143 beygirlik 2.0 litrelik yeni D-4D dizel motor seçeneği de sunuluyor. Avensis’in motor gamında ayrıca; geliştirilen iki dizel motorla birlikte düşük CO2 salımlı 132 beygirlik güç üreten 1.6 lt., 147 beygirlik güç üreten 1.8 lt. ve 152 beygirlik güç üreten 2.0 lt. benzinli motorlar da yer alıyor.

Mirai’nin Avrupa Prömiyeri Cenevre’deydi

Toyota’nın otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlatan hidrojen yakıt hücreli sedan otomobili Mirai, Avrupa’da ilk kez Cenevre Motor Show’da sergilendi. Mirai, otomobillerden beklenen konforu ve sürüş keyfini fazlasıyla sağlarken, çevreye hiçbir zarar vermemesiyle dikkat çekiyor. Dikkat çeken tasarımı, düşük ağırlık merkezinin getirdiği sürüş keyfi ve elektrik motorun sessiz ama güçlü hızlanma performansı da göz doldurucu özellikler arasında yer alıyor. 1850 kg ağırlığa sahip olan Toyota Mirai, 4.890 mm uzunluğa, 1.815 mm genişliğe, 1.535 mm yüksekliğe sahip. Mirai 178 km/s maksimum hıza çıkabilirken, 100 km’lik hıza sadece 9.6 saniyede ulaşıyor.

Japonya’da geçtiğimiz Aralık ayında satışa sunulan Mirai, Avrupa’da ilk olarak Danimarka, Almanya ve İngiltere’de Eylül 2015’te satışa sunulacak ve 2017’de de diğer Avrupa pazarlarında yerini alacak.

Yeni Auris’te Sofistike Görünüm

Cenevre’de ilk kez beğenilere sunulan Yeni Auris ve Auris Touring Sports, tasarım ve teknolojik özellikleriyle sınıfındaki farkını ortaya koydu. Yeni Auris’in tamamiyle yenilenen dış tasarımı otomobile daha prestijli ve sofistike bir duruş getirdi. İç tasarımda ise Auris, şimdi daha yüksek bir kaliteye sahip. Yeni Auris hatchback ve Auris Touring Sports’ta yol tutuşu artırmak ve daha keyifli bir sürüş sağlamak adına süspansiyon ve direksiyon revizyonları da yer aldı.

Yeni Auris’te Euro 6 emisyon normlarını karşılayan Yeni 1.2 lt. turbo, 1.33 lt. Dual VVT-i ve 1.6 lt. Valvematic benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Dizel motor versiyonlarında 1.4 lt. D-4D motorun yanısıra ilk kez 1.6 lt. D-4D motor da satışa sunulacak.

Toyota’dan Yeni Güvenlik Teknolojileri

Trafikte güvenliği sağlamak için sürekli yatırım yapan Toyota, insanları, araçları ve tüm trafik çevresini de buna dahil ederek farklı bir yaklaşım sergiliyor. Cenevre Motor Show’da yeni güvenlik sistemi “Toyota Safety Sense”’i tanıtan Toyota, yeni geliştirdiği aktif güvenlik teknolojileriyle gerçek trafik koşullarında kazaları azaltmaya ve önlemeye yardımcı oluyor. Toyota modelleri Çarpışma Önleme Sistemi ve Şerit Takip Asistanı’yla donatılarak daha güvenli hale getirildi. Milimetrik dalga radarı olan araçlarda ise, Adaptif Hız Sabitleyici ve Yaya Tanıma Sistemi de yer alıyor. Bunun yanı sıra sürücüye yardımcı olmak için Otomatik Uzun Far Asistanı ve Yol Tabelası Tanıma Asistanı da bulunuyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu