Haberler

Mikrofon Dr. Karl’da




Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann; “Cenevre’de iki dünya prömiyerini ve trend belirleyici Opel OnStar hizmetimizi seyirci ile buluşturuyoruz. OnStar uygulaması, müşterilerimizin rahatlıkla dijital ortamlara ve en yüksek güvenlik seviyesine bağlanabilmesini sağlayacak. Bununla birlikte Corsa OPC ve KARL ile ürün portföyümüzü genişletiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

• Opel’in yeni üyesi Corsa OPC, dört metre uzunluğu, 1.6 litre 207 beygir güç ve 245 Nm.’lik maksimum tork üreten turbo motoru, 230 km/saat maksimum hızı, çevik kullanımı ve görünümü ile dikkat çekiyor.

• Opel’in A segmentindeki yeni modeli KARL görücüye çıkıyor. 5 Kapılı hatchback olarak üretilen model 3.68 metrelik uzunluğu ile ferah ve kompakt boyutlara sahip. KARL, kendisi için geliştirilen yeni nesil üç silindirli 1.0 litre 75 beygirlik motor düşük yakıt tüketimi ve çevre dostu olması ile dikkat çekiyor. KARL sağladığı performansı yalnızca 4.3 litre /100 km yakıt tüketimi ve 99 gr/km CO2 salımıyla elde ediyor.

• Yeni nesil bilgi eğlence sistemlerindeki yeniliklerine ek güvenlik alanında ileri teknolojik OnStar’ı otomobil dünyasına geçen yıl sunan Opel, bu hizmeti ilk kez Cenevre’de tanıtacak. Yüksek hızlı mobil ağlara entegre olan sistem, güvenlik alanında önemli bir açığı kapatacak.

Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann “Cenevre’de iki dünya prömiyerini ve trend belirleyici Opel OnStar hizmetimizi seyirci ile buluşturuyoruz. OnStar uygulaması, müşterilerimizin rahatlıkla dijital ortamlara ve en yüksek güvenlik seviyesine bağlanabilmesini sağlayacak. Bununla birlikte Corsa OPC ve KARL ile ürün portföyümüzü genişletiyoruz. Ürün yelpazemizin dinamik oyuncuları olan OPC’lerimiz markamızın sportif geleneğinin, Alman mühendisliğinin en güzel örneği. Yeni Corsa OPC, mühendislerimizin küçük spor otomobil segmentinde çıtayı nasıl yükselttiklerini etkileyici şekilde kanıtlıyor. KARL, tasarımı ile otomobil severlerin kalbini, kaliteli ürün yapısı ile beynine hitap ediyor. ”dedi.

Güçlü, hızlı, sportif: Yeni Opel Corsa OPC

Corsa OPC, tanınmış deneyimli pilotlarla birlikte ışık mavisi rengi ile ilk kez sahne alacak. Geniş hava girişleri, kendine özgü kaputu, kalın yan eşik çıtaları, arka spoyler, egzoz boruları, Recaro performans koltuklar, alt kısımda düzleştirilmiş deri direksiyon simidi, spor pedallar yeni nesil Corsa OPC’nin sunması gereken gücü göstermektedir.

Kaputun altında bulunan 1.6 litre 152 kW/207 beygirlik turbo benzinli motor 245 Nm.’lik maksimum tork üretiyor. 1.6 litrelik motor 1.900 ve 5.800 devir/dakika arasında overboost işlevselliği sayesinde gerektiğinde ilave 35 Nm güç üretebiliyor ve bu gücü yola 6-ileri manuel şanzıman üzerinden aktarıyor. 5. Nesil Corsa OPC 230 km/sa hıza ulaşıyor ve 0’dan 100 km’ye çıkması 6.8 saniye alıyor. Beşinci viteste 80 ila 120 km/saat hızına 6,6 saniyede alıyor. Yeni Corsa sağladığı performansı yalnızca 7.5 litre /100 km yakıt tüketimi ve 174g/km CO2 salımıyla elde ediyor.

Yeni OPC, ışık mavisi renginin dışında yeni geniş hava girişlerine sahip yeni ön tasarımı ile dikkat çekiyor. Farların alt kısmında yer alan alüminyum çerçeveler, büyük kardeşi Astra OPC’ye görsel olarak benziyor. Corsa OPC’ye ilave sportif ve atletik hava kazandıran kaputun ön tarafındaki çizgiler fark yaratıyor. Arkaya uzanan yan çıtalar dinamik bir görüntü sağlıyor. İç mekâna sportif bir hava kazandıran Recaro performans koltuklar, deri direksiyon simidi, OPC vites topuzu, IntelliLink bilgi-eğlence sistemine sahip karakteristik ön konsol ve spor pedallar OPC’yi tamamlıyor.

Opel KARL kalp ve beyine hitap ediyor

Opel, minik sınıftaki rekabete ADAM’dan sonra KARL ile devam ediyor. İsmini Opel’in kurucusu Adam Opel’in oğlundan alan model 3.68 metrelik uzunluğa sahip. 5 kişilik yolcu kapasitesiyle geniş bir alan sunan model, tasarımı ile otomobil severlerin kalbini, kaliteli ürün yapısı ile beynine hitap ediyor. Üç jant seviyesi ve on farklı kaporta rengi mevcut. Kaputun altında Opel’in yeni nesil 55 kW/75 beygire sahip 1.0 ECOTEC motoru bulunuyor. Beş ileri manuel şanzıman ve ecoFlex paketi ile birleştirilmiş tamamı alüminyum, üç silindirli benzinli motor karma kullanımla 100 kilometrede 4.3 yakıt tüketimini 99 gram CO2 salım değerlerine sahip.

KARL, sayısız güvenlik ve konfor özellikleri ile geliyor. Standart Yokuş Kalkış Desteğine ilave olarak ön kameraya entegre edilmiş “Şerit İhlali Uyarı Sistemi”, yoğun şehir trafiğinde manevra kabiliyetini kolaylaştırarak direksiyon dönme direncini azaltan “City modu”,  “Park Yardım Sistemi”, “Hız Sabitleyici”, “viraj aydınlatma fonksiyonu” özellikleriyle uygun fiyatla Avrupa pazarında satışta.

Opel OnStar

OnStar, otomobilin bir yere çarpması sonucunda acil durum çağrı merkezine otomatik mesaj gönderen bir sistem. Bu sistem bu yıl itibariyle Avrupa’da Opel markası ile sunulacak. Amerika, Kanada, Çin ve Meksika’da OnStar teknolojisinden faydalananların sayısı 7 milyon. Bu teknoloji sayesinde Dünya genelinde 5 bine yakın ciddi yaralanmalı kazalara müdahale edildi.

Motor teknolojileri ile araç güvenlik ve inovasyonunda atılım yapan Opel, OnStar yeniliği ile adından söz ettirecek. Bir araba kazaya karıştığında sürücü ya da yolcu veya oradan geçmekte olan biri 112 numaralı telefondan acil durum merkezini arayarak kazayı rapor eder ve çarpışan araçların yerini bildirir. Uzak bir bölgedeki ciddi bir çarpışma sonrasında ise çarpışma bildirilene kadar değerli zamanlar kaybedilebilir. Ayrıca görgü tanıkları veya yolcular çarpışan aracın yerini tam olarak bildirmede zorluk yaşayabilirler. On Star GPS konumlama cihazından gelen bilgileri baz alarak aracın konumunu standartlaştırıyor. Avrupa formatında otomatik mesaj göndererek bu sorunun üstesinden gelebiliyor. Mesaj, uyarı için uygun tepki kararının verileceği itfaiye, polis veya ambulans çağrı merkezi gidiyor. Bu gibi acil durumlarda zaman çok değerli olduğundan, bu işlem zamandan tasarruf sağlıyor.

Sistem yılın 365 günü yardım sunabiliyor. Her zaman bir danışmanla irtibata geçilebilir. Ayrıca hava yastıklarının açılması durumunda Opel OnStar otomatik olarak etkinleştirilebiliyor. İçerisindeki bilgiler ve otomobile erişim de güvence altında. Opel OnStar akıllı telefon uygulaması üzerinden lastik basıncı veya yağ ömrü gibi araç verilerine erişim sağlanabilir. Kilitleme/kilit açma da uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor. Ayrıca otomobilin çalınması durumunda ise OnStar çalınan aracın yer tespiti için polise bilgi verebiliyor. Araç Teşhisleri işlevselliği de oldukça uygundur: Opel OnStar, en önemli araç verileri ve bilgileri ile aylık bir rapor gönderecektir. Dahası herhangi bir zamanda bir düğmeye basılarak teşhis kontrolü isteği yapılabiliyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu