Haberler

Gaz Fren Debriyaj




Cenevre Motor Show tüm hızıyla devam ederken markalar yepyeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. Bu markalardan bir tanesi olan Alman spor otomobil devi Porsche, 911 GT3 RS ile birlikte Cayman GT4’ün de üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Porsche hayranları tarafından merakla beklenen model, Cayman’ın tüm potansiyelini ortaya koyuyor. Almanya fiyatı 85.779 €’dan başlayan Cayman GT4, oldukça yüksek olan fiyatına rağmen sahibine safkan bir yarış deneyimi sunuyor. Cayman GT4’ün kalbinde 385 BG güce ve 420 Nm torka sahip, özel olarak geliştirilmiş 6 silindirli 3.8 lt’lik bir motor tercih edilmiş. Elde edilen gücü arka tekerleklere aktaran otomobil, sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satın alınabilecek.

0’dan 100 km/s’lik hıza 4.4 sn’de ulaşan Cayman GT4, 200 km/s’lik hıza çıkmak için 14.5 sn’ye ihtiyaç duyarken 295 km/s’lik maksimum hıza sahip. GT4’ün diğer Cayman modellerinden 30 mm daha alçak bir yapıda olduğu belirtilirken, motorun ürettiği yüksek güç 911 GT3 RS‘den alınan fren sistemiyle dizginlenmiş.

Nürburgring pistini 7 dakika 40 sn’de döndüğü açıklanan Cayman GT4, karbon seramik frenler ve karbon fiberle desteklenmiş koltukların yanı sıra Sport Chrono ve Club Sport paketleriyle de satın alınabilecek.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu