Haberler

Yeni haylaz; Abarth 500X




Ortaya çıkan duyumlara göre Abarth daha kaslı, daha güçlü Fiat 500x çalışmalarına başladı.

Autocar’ın edindiği bilgilere göre Abarth, 500x için daha vurucu bir model planlarında olduğunu doğruladı. 2017 planlarında Abarth 124 Spider’da olduğu gibi Fiat tarafından geliştirilen MultiAir II motorun kullanılacağı düşünülüyor. Bu motorda oynamalar yaparak 170 beygir civarında güç elde edileceği ve 4 tekerlekten çekiş sistemi ile donatılacağı da alınan duyumlar arasında.

Standart olarak altı ileri manuel şanzıman ile donatılacak crossover araç, isteğe bağlı olarak çift kavramalı otomatik şanzıman ile de satın alınabilecek. Güçlü yapısı bir yana, standart olarak alınan ekipmanlara ek olarak güçlendirilmiş frenler, alçaltılmış süspansiyon ve daha gürültülü bir egzoz sistemi gibi mekanik değişikliklere ve iç/dış kişiselleştirmeye imkan verecek. Böylece daha agresif bir gövde, ısmarlama jantlar ve kabin içindeki birkaç değişiklikle Abarth versiyonu olduğunu gözler önüne serecek.

Fiat Chrysler ailesi (FCA) Abarth 500x’i tüm dünyada satılacak bir model yapmayı planlıyor ancak Amerika pazarına girerken daha vurucu olmak istiyor. Fiyatı hakkında herhangi bir bilgi olmamasına rağmen, Amerika’da 20.000 dolar civarında başlayan standart 500x’ten öteye gitmeyip güvenli tarafta kalacakları tahmin ediliyor.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu