Haberler

İngilizler vites yükseltti




Bentley, Cenevre Otomobil Fuar’ında bombayı patlattı. Bombanın ismi Bentley EXP 10 Speed 6.

Bentley 2 koltuklu hibrit konsepti ile Aston Martin Vanquish ve Ferrari F12 Berlinetta’yı rakip olarak gözüne kestirdi. Bentley’in CEO’su Wolfgang Durheimer araç hakkında “Bu araç iki koltuklu lüks spor otomobillerin zirvesini temsil edecek. Tam bir sürücü odaklı spor otomobil olmasına karşın Bentley’in lükse olan bakışını da temsil edecek. Tabi fiyatı da ona göre olacak.” dedi.

Peki bu aracı özel kılan diğer şeyler neler, biraz da onlara değinelim. Öncelikli aracın bir çok parçası 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak yapıldı. Bunların başında Bentley’e özgü olan delikli ızgara geliyor. Aracın önünde ve arkasında halka şeklinde LED’ler kullanışmış. Arka farların altında ikiye bölünmüş elips şeklinde egzozlar arka farlar ile uyum sağlamış. Uzun kaput ve iri tasarlanmış arka çamurluklar aracı klasik spor otomobillere benzetmiş. Aracın içerisinde özenle dikilmiş ve yerleştirilmiş özel deri parçalar, kiraz ağacı kaplı parçalar ve bakırdan üretilmiş özel parçalar sayesinde çok daha özelleştirilmiş . Aracın kaputunun altında 4 litrelik çift turbolu V8 motor ve ona eşlik eden elektrikli motorlar olacak.

Bentley EXP 10 Speed 6’nın tahmini üretim tarihinin 2018 yılı olacağı söyleniyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu