Haberler

İster şehirde ister arazide




Yaklaşık 1 ay önce Renault, Kadjar modelini online platformdan duyurmuştu ve geçtiğimiz günlerde açılan ‘Cenevre Otomobil Fuarı’ ile yeni aracını görücüye çıkardı. Nissan ile ortak olarak tasarlanan ve geliştirilen Renault’un kompakt crossover modeli Kadjar, tasarım anlamında Captur ve Clio’dan esintiler taşıyor.

Hem önden çekiş hem de dört tekerden çekiş sisteminin sunulacağı ‘Yeni Kadjar’, yerden 19 cm yüksek olması sayesinde engebeli yollar için adeta biçilmiş bir kaftan olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda önünde ve arkasında bulunan koruma plakaları ve paslanmaz çelikten yapılan eşikler ile Kadjar, arazi yollarına çıkmaya hazır görünüyor.

Nissan Qashqai modelinden daha büyük ve uzun olan Kadjar bu sayede rakibine nazaran, 42 litre daha büyük bagaj hacmi (472 litre) ve 30 litre daha büyük iç mekan hacmi sunuyor.

Kadjar’da, Renault’un imzası niteliğindeki R-Link 2 bilgi-eğlence sistemi ve TomTom navigasyon sistemi yer alıyor. Ayrıca güvenlik konusunda oldukça iddialı olan araçta, şerit takip sistemi, kör nokta uyarıcısı, aktif acil fren sistemi, kolay park yardım asistanı ve arka görüş kamerası gibi birçok özellik bulunuyor.

Aracın motor özelliklerine geçtiğimizde ise bizi 3 farklı motor seçeneği karşılıyor. Bunlar;

– 1.5 litrelik turbo-dizel motor (maksimum 109 beygir güç)

– 1.6 litrelik dizel motor (maksimum 130 beygir güç)

– 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor (maksimum 130 beygir güç)

Motor seçeneklerine bağlı olarak Renault, 6-ileri vites seçeneği sunan manuel şanzıman ve 6-ileri vites seçeneği sunan otomatik EDC şanzımanı sunuyor.

Renault Kadjar bu yaz ilk olarak Avrupa ülkelerinde, daha sonra Afrika ve Akdeniz ülkelerinde ve son olarak İngiltere ve Çin’de satışa sunulacak.

 

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Güzel olmuş ben beğendim. 4 çekeri Nissan dan almış gibi. Nissan ın All Wheel Drive sistemine çok benziyor. Diferansiyel LOCK ON var 🙂 Arazide de iyi iş yapar bu iyi bir lastikle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu