Haberler

Tasarımda tam bir ‘asian’




Geçtiğimiz Aralık ayında online platformdan tanıtılan ‘Hyunda i20 Coupe’, markanın B-segmentindeki ilk 3 kapılı modeli olarak ‘Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

‘i20 Coupe’ markanın 5 kapılı modelinden oldukça farklı görünüyor. Bu farklılığın arkasındaki neden sadece arka kapıların olmaması değil, aynı zamanda araç hatchback modelden yaklaşık 25 mm daha alçak. Modelin sütunları önceki modele göre daha ince ve tasarımı daha farklı olarak kullanılmış. Ayrıca eklenen arka spoiler ve büyütülen arka stoplar ile araç artık daha modern ve sportif bir görünüme sahip. Bunların yanı sıra 17 inç jantlar, ‘Tangerine Orange’ rengi ve 10 litre artarak 336 litre olan bagaj hacmi göze çarpan yenilikler arasında yer alıyor.

Aracın motor özelliklerine gelecek olursak, beş kapılı modelde kullanılan motorların aynı şekilde bu modelde de kullanıldığını görüyoruz. Bunlar;

– 1.25 litrelik benzinli motor (maksimum 84 beygir güç ve 122 Nm tork)

– 1.4 litrelik benzinli motor (maksimum 100 beygir güç ve 134 Nm tork)

– 1.1 litrelik dizel motor (maksimum 75 beygir güç ve 180 Nm tork)

– 1.4 litrelik dizel motor (maksimum 90 beygir güç ve 240 Nm tork)

1.25 litrelik motora sahip aracın motoru 5-ileri vites seçeneği sunan manuel şanzıman ile kombine edilirken diğer tüm modellerde 6-ileri vites seçeneği sunan manuel şanzıman satın alınabilecek. Ayrıca 1.4 litrelik benzinli motora sahip araç için opsiyonel olarak 4-ileri vites seçeneği sunan otomatik şanzıman satın alınabilir olacak.

Tüm bunlara ek olarak, bu senenin sonunda ‘Hyundai i20 Coupe’ için 3 silindirli 1.0 litrelik benzinli ve turbo beslemeli bir motorun geleceği konuşulanlar arasında.

İlgili Makaleler

3 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu