Haberler

2017 Audi TTQ




Audi, SUV pazarındaki payını attırmak için Q1’den Q9’a kadar modelleri üretmek istiyor. Sıkıntı ise Fiat’a tescilli olan Q2 ve Q4 isimlerinde ortaya çıktı.

Fiat Q2 ve Q4 isimlerini şirket politikası gereği satmak istemiyor. Örnek olarak, Fiat Q4 ismini Alfa Romeo 159’da 4 tekerden çekiş sistemini belirtmek için kullanıyor. Bu isimleri alamayacağını anlayan Audi, yeni stratejiler üzerinde çalışmaya başladı ve en küçük SUV aracı için “Q1”, bir büyük modeli için “Q3”, Q3’ün kup versiyonu içinse “TTQ” adını kullanmaya karar verdi.

TTQ, MQB platformunu kullanacak ve arazi aracı kabiliyetlerine sahip olmayacak. Bu aracın plug-in hibrit versiyonu da olacak. Hibrit modeli haricinde TFSI ve 4 silindirli TDI motorların yanı sıra 3 silindirli az sayıda motor da seçenekler arasında sunulacak. TTQ arka kapıları sayesinde TT kupa göre çok daha pratik bir araç olacak.

2017 yılında Audi ayrıca Q1 ismini verdiği küçük SUV aracını da üretmeyi planlıyor. Karşısında Volkswagen Polo’nun SUV modeli, Skoda’danın Polar ismini verdiği aracı ve SEAT’ın henüz ismi açıklanmayan aracı rakip olacak.

Alman otomobil üreticisinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde çevreci otomobiller üretmek için 85.6 milyon avro yani 105 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını da söyleyelim.

Tahminlere göre Q1 25 bin avro, TTQ ise 40 bin avro civarında fiyatlarla sunulacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Q4 yerine Q3 tercih etmeme sebepleri A3 sınıfında araç algısı yaratmamak içindi ama mecbur kalındıyse bir sonraki Q3 güncel versiyonda büyük olacak gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu